Gyerek

Alig van időnk játszani

Az óvoda nagy változás az egész család életében. Adj időt, hogy mindannyian megszokjátok.
2012. November 16.

Mióta oviba jár a kisfiam, alig van időnk játszani. Mindkettőnknek hiányzik…

Ha most kezdtétek az ovit, legjobb, ha a lefekvésig fennmaradó időbe nem zsúfoltok bele még valamilyen kötött programot, hanem kedvetek szerint töltitek el azt a néhány órát. Hamarosan megtaláljátok az új időbeosztást, amelybe minden igazán fontos dolog bele fog férni.

Beszélgetés

Lehet, hogy már az öltözőben a legfrissebb élményeivel fogad, vagy hazafelé be nem áll a szája. Egészen rá tudsz figyelni, ha egy mellékúton, gyalog mentek haza, vagy kis kitérővel sétáltok. Ha egyáltalán nem akar ilyenkor beszélgetni, iktass be egy kis biciklizést, játszóterezést, hogy kimozoghassa magából a feszültséget. Majd a lefekvésnél bukik ki belőle, ami aznap történt. Tartalékolj időt az ilyen később megnyíló kis beszélgetésekre akár a mese lerövidítése arán is.

Közös játék

Hétköznapra a pörgős, többször ismételhető kártyajátékok valók. Használjátok ki például a vacsorakészítés idejét, feldobja a család hangulatát, ha mindennap van egy közös, vidám fél órátok. Minél egyszerűbb, annál jobb, hiszen mindenki túl van már egy nehéz napon. Vagy egyszerűen telepedj le a játszószőnyegre, és hagyd, hogy kisfiad frizurát vagy vacsorát készítsen neked, esetleg áttologassa rajtad az autókat.

Gyengédség

Ha elég időt hagysz rá, a játék és mese része lehet a fürdés, a masszírozás, a képeskönyv-nézegetés és a heverészés is egy puha takaró alatt. A lefektetési szertartás során nyílik leginkább alkalom az ölelésre, puszira, összebújásra, simogatásra.