Gyerek

75 új óvodai férőhely kialakítását támogatja a kormány Óbudán

Hetvenöt új óvodai férőhely kialakítását támogatja a kormány Óbudán, az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület polgármestere.
2015. November 12.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a kormány 2,5 milliárd forint értékben hirdette meg óvodai férőhelyek bővítését célzó támogatását és jövőre ugyanekkora keret áll az önkormányzatok rendelkezésére. Idén több mint 60 települést választottak ki, ahol a gyermeklétszám indokolttá teszi a fejlesztéseket. A beruházások 75 százalékát az állam állja, a többi az önrész.

Varga Mihály az óbudai Meseerdő óvodát alkalmasnak nevezte a beruházásra, amelynek részeként 75 hellyel bővül a létszámkeret. Szavai szerint ez jól illeszkedik a kormány családtámogatási politikájába, jó hatással van a gyermekek szocializációjára és a szülők munkavállalására.

Bús Balázs arról számolt be, hogy a Meseerdő óvoda a beruházásnak köszönhetően speciális nevelési igényű gyermekeket is tud majd fogadni. Ismertette, hogy a kerület 11 óvodát tart fenn 32 épületben, s ezekbe 4000 gyermeket látnak el. Szeptemberben 1200 volt az új belépő – tette hozzá, jelezve: ez szükségessé teszi a férőhelyek számának növelését.

A beruházás várhatóan 80 millió forintból valósul meg.

A kerület vezetője azt is elmondta, hogy a jövőben új óvoda épülhet Csillaghegyen.

Forrás: MTI