Gyerek

4 fantasztikus adventi koszorú – még elkészítheted!

A karácsonyi készülődés egyik legjobb része az adventi koszorú készítése. Ötletes és látványos adventi koszorúkat készíthetünk csupán néhány óra alatt. Gyűjts ötleteket cikkünkből!
2011. December 10.

Adventi koszorú gesztenyével és rugóval

A koszorú elkészítése nagyon egyszerű: az ősszel összegyűjtött gesztenyéket megmossuk, körberakjuk velük a koszorút, és ragasztópisztollyal rögzítjük őket. Erre a szalmakoszorú a legalkalmasabb.

Ha felkerült az összes gesztenye, ráragasztjuk a kiszárított narancsot és a fahéjat.

Én vettem hozzá pici almákat is, nem terveztem, de nem bírtam ellenállni, ahogy az angyalkának sem.

Az angyalkával szemben pedig a kétéves kisfiam egyik begyűjtött kincse látható: egy rugó. Így lett igazából a mi adventi koszorúnk.

Adventi koszorú masnival és hópihével

Az előre megvásárolt fenyőalapra négy gyertyatüskét szúrtam, erre került rá a négy gyertya (három lila és egy rózsaszín). A gyertyákra ragasztópisztollyal rögzítettem az előre megkötött masnikat. A masnik közepére egy-egy hópihe került. A gyertyák közé ötletszerűen ragasztottam hópihéket.

Különleges, kötött adventi koszorú

Hozzávalók:

  • koszorúalap
  • kötőtű
  • fonal
  • gyertya
  • gyertyarögzítő talp
  • hóspray
  • ragasztópisztoly
  • gombostű
  • erdei figurák (én vasúti terepasztalhoz valókat használtam)
  • étkezési zselatin és tinta
  • Elkészítés:

    Kötöttem egy téglalapot, amelynek szélessége a koszorú átmérőjével egyenlő, hosszúsága pedig akkora, mint a koszorú belső kerülete. A téglalapot rávarrtam a koszorúra. Ragasztópisztollyal a gombostűkre rögzítettem a figurákat. A zselatint a leírásnak megfelelően elkészítettem, és cseppentettem bele pár csepp tintát, hogy szép kék legyen. Szabálytalan tóformát öntöttem belőle egy fóliára, megvártam, amíg megdermedt, majd kiszárítottam a fűtőtest közelében (azért, hogy ne a koszorún, hanem még rögzítés előtt ugorjon össze), és ezt is gombostűre ragasztottam. Beleszúrtam a gyertyákat a felmelegített talpba, az aljukat befújtam műhóval. A fákat és a tavat is műhóval dekoráltam, majd az állatokkal együtt rögzítettem a kompozíciót a koszorúra.

    Elegáns adventi koszorú

    Picit olvasszuk meg a gyertya oldalát, nyomjuk bele az arany, zöld és piros szálból sodort fonál végét, majd szorosan tekerjük körbe a gyertyán. Ugyanígy rögzítsük a másik végét is. Szúrjuk a gyertyatüskéket a fenyőággal díszített koszorúba, hármat szorosan egymás mellé, egyet szembe, és ültessük rájuk a gyertyákat. A díszítéshez aranyfestékkel lefújt terméseket, aranyra festett, vesszőből készült csillagot, gipszangyalkákat, illetve fehér csillag függődíszt használjuk, ezeket ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorúra. Kerüljön dísz a koszorú külső, belső felére és a tetejére is. A végén a gyertyáknál használt fonalat lazán helyezzük a díszek közé.

    A fenti koszorúkat a Babaszoba látogatói készítették. A játékot a Mosolyműhely szponzorálta.