Baba

5 fantasztikus karácsonyfadísz s.k.

Íme öt karácsonyfára való dísz a Gyerekszoba blog válogatásából, melyeket akár otthon - akár a gyerekkel is - elkészíthettek. Következzen hát a díszek kavalkádja, ha most belevágtok, még tele lehet velük a fa a gyertyagyújtáskor!
2011. December 20.

Elsőként egy ötlet a recycle jegyében: ha olyan lusták vagytok, mint én, hogy nem dobjátok ki a kiégett villanykörtéket, hanem csak besuvasztjátok a szekrény mélyére, akkor most itt az idő, hogy előszedegessétek. Aztán már csak ragasztó kell, de nagy adag, meg csillámpor. De szintén nagy adag. Ezek a csillámos villanykörték semmivel sem törékenyebbek az üvegdíszeknél, sőt.

Gyönyörűen csillognak ezek a körték

Láthattatok már számtalan hasonló ötletet a Gyerekszoba blogon, most mégis mutatnék még egyet. Ez, azt hiszem, az eddigi legegyszerűbb, tulajdonképpen az ollókezelési technikán múlik minden. Mert ezt a filcfenyőt tulajdonképpen csak kivágni kell, aztán függőlegesen egy cérnára – vagy damilra – fűzögetni. Kész.

Ragasztással és festéssel készült ez a tésztadísz is. A karácsonyi csillogást itt is némi csillámpor adta meg. És még mielőtt valaki elkezdi firtatni, a nagy svéd lakberendezési áruházban láttam ilyesmi formájú tésztát.

Van otthon egy rakás csomagolásra már nem használható díszpapír? Készíts belőlük karácsonyfadíszt! Ezekhez a csodás gömbökhöz vékony csíkokra kell vágni a csomagolópapírokat, aztán a végeiket egymáshoz kell rögzíteni.

Agyagból, só-liszt gyurmából és kiégethető gyurmából is el lehet készíteni ezeket az egyszerű madárkákat. Ha a hasukra még nyomdával különféle üzeneteket is nyomtatunk, nekünk lesz a legegyedibb karácsonyfánk. Jut eszembe, ez egyébként ajándéknak sem utolsó, ha szettben készítjük, egy szép dobozban akár a nagyiknak is adható.

A cikkrészletet köszönjük a Gyerekszoba blognak! A teljes cikket pedig további számtalan további zseniális ötlettel itt olvashatjátok, katt!

További szuper karácsonyi ötleteink: