Baba

Már a babával is rádiózhatsz!

A zene már a magzat életében is fontos szerepet tölt be. A hangok mellett a dallamok is beszűrődnek a méhen belüli világba, húszhetes kortól pedig a magzat már hallja is ezeket a zajokat, s nem véletlenszerűen válaszol az ingerekre.
2012. Február 10.

A zene, a mondókák, a ritmus meghatározó a csecsemők fejlődésének szempontjából is, veleszületett adottságuk, hogy mozgással reagálnak a zenére. Az egyszerűbb dallamokkal, mondókákkal a beszéd ritmusát tanítjuk a kicsinek. A ritmusérzék fejlődése a gyermekek mozgását is jótékonyan befolyásolja, később a szöveghez is egyre tudatosabban viszonyulnak, így segít az olvasás és írás elsajátításában is.

A gyerekkel együtt énekelni és táncolni közös élmény, közös öröm. De mit tegyünk, ha már kifogytunk az ötletekből, a gyerek kívülről ismeri az általunk tanított dalokat, mondókákat, újabb és újabb énekeket szeretne meghallgatni, megtanulni? A Picur rádió pont nektek szól, ahol a nap 24 órájában magyar és angol nyelvű zenék, mesék, dalok, mondókák hallhatók.

A Picur rádió célja, hogy a gyerekeket széles zenei kínálattal ismertesse meg, Mozart és Haydnklasszikusaitól kezdve a népzenéken át a hazánkban legnépszerűbb előadókig, mint Halász Judit, az Alma együttes, a 100 Folk Celsius vagy a Kaláka zenekar. A rádió repertoárjában szerepelnek még kevésbé ismert, de minőségi gyerekzenét játszó zenekarok is, illetve a jelenleg 2000 dalból álló hanganyagukat is folyamatosan bővítik, a hallgatók kívánságaihoz igazodva.

Piciknek szórakozás, a szülőknek nagy segítség. Képzeld csak el, míg intézed az elektronikus bankszámlád, addig a gyerek a zenét élvezi.