Kisgyerek

Értékrend nélküli gyerekek?

2011. május 21-én, Budapesten harmadik alkalommal rendezik meg az Életrevaló Gyerek Konferenciát, melynek témája ezúttal az értékrend.
2011. Május 17.

Az esemény célja, hogy útmutatást adjon a szülőknek, hogy hogyan adják át a helyes értékrendet gyermekeik számára. A konferencia előadói között találjuk Dr. Vekerdy Tamást és F. Várkonyi Zsuzsát is.

„Napjaink egyik legnagyobb kihívása helyes értékrendre nevelni gyerekeinket. A szülőknek a televízióban, az interneten látott és a közösségből érkező sokféle értékkel kell versenyezniük.

Itt nem lehet veszíteni, mert gyerekeink döntéseit az értékei irányítják majd egész életükben. Ezért nagyon fontos, hogy sikeresen átadjuk a megfelelő értékrendet” – mondta Alkér Orsolya gyereknevelési tanácsadó, gyerekpénzügyi szakértő, a konferencia szervezője.

„Ne lopj”

“Kisfiam ne hazudj, mert az nem szép!” “Kisfiam nem helyes dolog lopni, ne lopj!” Ezek így nem működnek. Dr. Vekerdy Tamás előadásában arról fog beszélni, hogy melyik életkorban, milyen értékeket és hogyan lehet átadni.

Amikor messze esik az alma a fájától

Hogyan lehetséges, hogy az egy családban élő szülőnek és gyerekeknek egész más értékrendje alakul ki, amely a későbbiekben eltávolítja a családtagokat egymástól? F.Várkonyi Zsuzsa előadásában bemutatja, hogy az önértékelés milyen kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy a gyerekek számáramelyek lesznek a fontos értékek.

A megfelelő pénzügyi értékrend milliomossá tehet?!

Alkér Orsolya a ma szükséges pénzügyi értékrendről beszél, valamint arról, hogy melyek azok a legfontosabb pénzzel kapcsolatos értékek, amelyeket érdemes átadni a gyerekeknek. A helyes pénzügyi értékrend képessé tesz egy fiatalt arra, hogy megteremtse az anyagi függetlenségét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a konferencián bemutatkozó Sarmasági Bátor Ete esete.

Ete 18 éves fiatalember, aki nem egészen egy év alatt megteremtette az első millióját. Hogyan sikerült? Mi az első millió megteremtésének a titka, és mit tervez a pénzzel? Erről kérdezi a színpadon Alkér Orsolya az ifjú milliomost. Hogyan formálja a pénz az értékrendet? Dr. Kovács Dusán és Kovács Karád sikeres tőzsdei kereskedők. Azt mutatják be, milyen változásokat hozott a pénzügyi értékrendjükbe a több ezer pénzügyi döntés, amelyen túl vannak. Valamint beszélnek arról, hogy milyen emberi értékek fontosak ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen a pénz világában. A konferencia honlapja a internet címen érhető el. A konferencián mintegy százötvenen vesznek részt, és ugyanannyian követik az interneten.