babaszoba.hu


Ismerkedés a babás életmóddal

Még az érett, kiegyensúlyozott fiatalnak sem könnyű átállni a szabad "agglegénytempóról" a családos életformára.

Fontos, hogy minden gyerekre vágyó tudatosítsa magában: nemcsak babázásról, hanem huszonnégy órás szolgálatról van szó. Akinek gyereke születik, nyugodtan felkészülhet arra, hogy az elkövetkező években sose lehet biztos benne, elfogyaszthat-e egy ültő helyében egy ebédet, vagy végig tud-e nézni egy filmet. Eleinte a szoptatás, később pedig a váratlan betegségek miatti teljes anyaigény szólhat bele az előre tervezett programokba.
Gyakorlásképpen időnként elvállalhatjuk ismerőseink kisbabáját néhány órára. Az idegen gyerekkel kialakult kapcsolata minőségéből azonban senki ne következtessen arra, hogy ő milyen anya lesz, mennyire tudja majd szeretni gyermekét. Hozzá ugyanis kilenc hónap várakozás és a szülés élménye fűzi majd, és fél tucat tombolva működő hormon gondoskodik arról, hogy saját babánkat tartsuk a legszebbnek, legkedvesebbnek, legokosabbnak a föld kerekén.
Címkék:
tomboló hormonok,
teljes anyaigény

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Utónévtár névajánló

Bertolda

Eredet: germán-latin
Jelentés: pompával uralkodó

Izsó

Eredet: héber
Jelentés: nevetés, szőrös, bozontos, nyers, durva, Jahve gyarapítson

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva