babaszoba.hu


6 cumisüvegről leszoktató tipp

  • Szerző: Balányi Klári
  • 2011. szeptember 24. | Frissítve: 2014. january 16.
  • Forrás: Kismama magazin

Egyéves kor körül eljön az ideje annak is, hogy lassan és fokozatosan búcsút vegyetek a cumisüvegtől, ha addig abból vagy abból is tápláltad a kicsit.


A kisbaba természetes szükséglete, hogy szopási igényét kielégítse. Ez nem csak táplálékhoz juttatja, hanem meg is nyugtatja. Ezért célszerű olyan cumisüveget használni, amelyből akkor is csak cseppenként ürül a tej, ha lefelé fordítod. Így nem rövid percek alatt issza meg az egész tejmennyiséget, ez a száj körüli izmok fejlődése miatt is fontos. Egyéves kor körül azonban lassan a legtöbb baba elég ügyessé válik ahhoz, hogy pohárból igyon. Már a pár napos kisbaba is képes pohárból inni, egyéves kora után inkább a megszokást kell legyőznötök. Könnyebben megy, ha arra gondolsz, ezzel megelőzöd a fogszuvasodást és a szájpadlás, álkapocs deformálódását, tehát sok kellemetlenségtől óvod meg gyerekedet. Fokozatosan, kis lépésekben szorítsd háttérbe a cumisüveget.
1. Először kedveltesd meg vele a pohárból ivást. Vegyél neki a cumisüveghez hasonló formájú, két oldalán megmarkolható könnyű poharat. A finom innivalókat, gyümölcslevet, megszokott tápszerét, tejét ebben kínáld.
2. Eredményesebb lesz a próbálkozás, ha éppen nagyon szomjas vagy éhes. Ha dühösen ragaszkodik a cumisüvegéhez, töltsd át neki, de továbbra is kezdeményezd a pohárból ivást.
3. Tedd el napközben a cumisüveget, ha nincs szem előtt, talán el is feledkezik róla.
4. Csak vizet tölts bele, ha mégis kéri, majd ivás után ismét tedd el.
5. Sétához trendi szívószálas kulacsban vigyél innivalót.
6. Az esti elalváshoz szükséges, ágyba adott cumisüvegtől a legnehezebb megválni, ha még nem késő, ne szoktasd rá erre. Vacsorázzatok együtt az asztalnál, és ilyenkor adj inni neki, így az ágyban már legfeljebb egy pohár vízre lehet szükség.
Címkék:
lesztoktatás a cumisüvegről

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Babanaplók

Mi ajánljuk

Legfrissebb

Vezess naplót Te is!

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva