babaszoba.hu


Kukucs-játék

Már az első napokban élénken keresi az újszülött a szülei pillantását. Még nem lát élesen, de ha sikerül elkapnia, valósággal belekapaszkodik a föléje hajoló tekintetébe.

Szánjunk időt és alkalmat egymás nézegetésére. Időnként meglepően éber a pici, ilyenkor hajoljunk arca fölé mintegy húsz centiméterre, és nézzünk a szemébe. Szavak nélkül is beszélgethetünk vele. Néhány hónapos korában már tudatosan követi mozgásunkat a tekintetével. Amikor a közelében tevékenykedünk, nézzünk időnként rá: hevesen hadonászni kezd, később elmosolyodik. Hat hónapos kortól kezdhetjük a kukucskálós játék elődjét. A babakocsi ülését fordítsuk menetiránynak háttal, így szembenéz velünk a baba, séta közben is kapcsolatban maradhatunk vele. Nézzünk az üldögélő vagy fekvő baba szemébe, majd tekintsünk máshova, és ismét nézzünk rá. Nevet, amikor ránézünk? Várja a következő összenézést? Egyre többféle arckifejezést utánoz és ért meg, így egyre összetettebb szemes játékba bonyolódhatunk vele.
Címkék:
baba,
játék,
szemjáték

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Utónévtár névajánló

Inez

Eredet: spanyol
Jelentés: szent, tiszta, szemérmes, érintetlen, szűzies, tartózkodó

Leopárd

Eredet: ismeretlen
Jelentés: leopárd

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva