Baba

Mit játszik az Ikrek?

Vele mindig történik valami, ami nem is csoda, hiszen állandó mozgásban van.
2011. Április 27.

Az Ikrek igazi társas lény

Már csecsemőként is a lehető leghamarabb igyekszik felderíteni a terepet, és ha nyűgös, nemegyszer jó hatást tehet rá a friss levegő és a sétakocsikázás. Egyedül kevésbé tudja elfoglalni magát, meglehetősen társaságigénylő alkat. Örül, ha kis barátai vendégségbe érkeznek hozzá közös hancúrozásokra, vagy ha ő látogathatja meg őket. Később egyik kedvenc játéka a beszélgetés lehet, csak legyen, aki győz válaszolni a kérdéseire.

Ezenkívül minden változatos időtöltéshez vonzódik, főként azokhoz, amelyeket többedmagával élvezhet – legyen szó akár labdajátékokról, akár társasjátékról, akár bármilyen hétköznapi tevékenységről. Neki találták ki a rollert, a biciklit, a görkorcsolyát, a pedálos kisautót, melyekkel beutazhatja tágabb környezetét. A játszótéren tartsd rajta a szemed, mert folyton változtatja a helyét, és mindenhová felmászik, ahová csak tud.

Ahogyan mindebből sejthető: felesleges próbálkozás arra kérni, hogy rajzolgasson vagy rakosgassa az építőkockákat. Akkor már jobb, ha arra kéred, “olvasson fel” a kedvenc könyvéből, adj fel neki találós kérdéseket, vagy játssz vele kitalálós játékokat.

Ezek is érdekelhetnek:

Forrás: Kismama magazin