babaszoba.hu


Segíts rá a fogyásra homeopátiával!

  • 2011. június 19. |
  • Forrás: Boiron, babaszoba.hu

A fogyasztószerek piacán annyira bőséges a felhozatal, hogy kézenfekvőnek tűnik, nyilván létezik homeopátiás fogyasztószer is. Ha azonban mélyebben belegondolunk a szelíd gyógymód filozófiájába, rögtön kiderül, milyen sokféle úton kapunk segítséget.

Először is azt kell végiggondolnod, miért híztál meg. Ennek a kiderítésében sokat segít, ha összeírod, mikor, milyen élethelyzetekben ragadtak rád az első kilók, mit és mennyit ettél akkor, mennyi aktív testmozgás volt az életedben naponta.Arra se felejts el válaszolni, hogy érezted magad a bőrödben! Boldog párkapcsolatban éltél? Úgy érezted, jól el tudod látni a feladataidat? Sikeres voltál? Milyen volt a napirended? Milyenek voltak a kedvenc programjaid? (Csak nem az evés, az étterembe járás vagy a főzés?)

Következő lépésként vezess étkezési naplót egy-két hétig, és írd fel, pontosan mit eszel és mikor! Ezt egészítsd ki egy kis szmájlival, vagyis jelöld azt is, milyen volt akkor a hangulatod. Ha a szmájli szája inkább lefelé görbül, akár részletesebben is leírhatod, mi bántott akkor éppen. Hogy ennek mi köze a fogyáshoz? Több, mint gondolnád! A nők túlsúlyának az egyik leggyakoribb oka a stresszevés! A stressz pedig homeopátiával is kiválóan kezelhető! Szükség lehet például a Sedatif PC elnevezésű szerre, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy megteremtsd magadban az érzelmi egyensúlyt, és így megszabadulj a stressz okozta falási rohamoknak legalább egy részétől. Anyagcsere-gyorsító hatása miatt fogyókúra mellé Fucus vesiculosus nevű szert szedhetsz, mégpedig alacsony (5 CH) hígításban.

Persze ha már pontosan tudod, hogy nálad a stressz a bűnös, még mélyebbre áshatsz: Pulsatilla a szere annak a nőnek, aki sírós, fáradt, de mindig mindenkinek meg akar felelni. Ez a típus szeret sétálni a friss levegőn. Sepiára szorul az, aki minden érdeklődését elveszíti a férj (gyakran frigiddé is válhat) és a család iránt, de kötelességtudatból teljesít. A tánc és a torna az öröm forrása. A Gelsemium akkor használ, ha abroncsszerű fejfájás kíséri a teljesítménytől való félelmet. Ez a típus gyakran álmatlan és lámpalázas. A Coffea szer jellemzője, hogy fejben lejátsszuk a napot, és nem tudunk aludni, úgy, mintha megittunk volna öt erős kávét. A Lachesis azoknak használ, akik főleg menstruáció előtt rettenetesen ingerlékenyek, gyakran a tettlegességig, sokat beszélnek és féltékenyek, főként ilyenkor esznek tekintélyes mennyiségű édességet. Az önvizsgálat és az életmódváltás mellett tehát érdemes segítséget kérni a homeopátia gyengéd szereitől! Amellett, hogy sokat segíthet az állapotodhoz vezető okok részletes feltárása és a megfelelő szerek megtalálása, ne felejtsd el azt se, hogy a végső megoldás belülről jön!
Címkék:
stressz és homoepátia,
stresszevés és homeopátia,
homeopátia és fogyás

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Utónévtár névajánló

Zápor

Eredet: magyar
Jelentés: zápor

István

Eredet: görög-latin-szláv-német-magyar
Jelentés: virágkoszorú

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

Médiatár főoldal
videó

Kismama: Vizsgálatok várandósság alatt

Kismama: Vizsgálatok várandósság alatt

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva