Baba

Meglepő tudnivalók kis fehér golyókról

Műanyag kanál, túladagolás, rezgés, cukorbetegség: mi köze a homeopátiához?
2011. Július 22.

1. Nem a hatóanyag mennyisége a fontos

A sok hígítás miatt valóban nagyon kevés hatóanyag található magában a szerben – ám a potencializálás, tehát a „rázás” miatt a szerben található információ nagyon is benne van a golyókban. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szervezet még egy molekulányi hatóanyag rezgését is érzékeli, és képes beindítani az öngyógyító mechanizmust a benne lévő információ.

2. Nem érintkezhet fémmel

A fém rezgése megváltoztathatja a gyógyszer hatását, ezért soha ne adjuk fémkanállal, még a szirupot se, csakis műanyagban. A műanyag és az üveg ugyanis semleges kémhatású. A golyókat azonban ennél sokkal egyszerűbben is be lehet venni – a lecsavarható kupakba kell tenni (általában öt szemet), és abból közvetlenül lehet a nyelv alá önteni. Ez a módszer egészen pici csecsemőknél is biztonsággal alkalmazható.

3. Nem veszélyes a túladagolás

Akkor sem kell kórházba rohanni, ha a gyerek megkaparintott és magába döntött egy egész tubusnyi homeopátiás gyógyszert. A homeopátiás gyógyszereknek nincs mellékhatásuk – de hatásuk nagyon is van. Túladagolás esetén mentoltartalmú ételt-italt, rágót, cukrot kell a gyereknek adni, mert annak erőteljes íze és aromája semlegesíti a hatást.

4. Bár cukorból van, cukorbetegeknek is szabad szedni

Sokat segíthet cukorbetegeknek is, de fontos számolniuk a készítmény szacharóztartalmával. Egy tubusban (kb. 80 golyó) 3,4 gramm van, egy adagban pedig 0,85 gramm.

5. Eltérő jelölés

Némely tubuson C, másokon CH felirat van. A két szer között még sincs különbség! A C azt jelzi, hogy az adott anyag százszoros hígításban készült el. A H a homeopátia feltalálója, Hahnemann nevének a kezdőbetűje.