Baba

Fontos a kondíció

A babavárás időszakában is fontos a rendszeres testmozgás. A rendszeres terhestorna mellé néhány otthon könnyen elvégezhető gyakorlatot ajánlunk.
2002. December 25.

Térdeljen egy szék elé, és alkarjával támaszkodjék az ülőlapra. Hasát húzza be, csípőjét tolja lefelé, és derekát, valamint hátát domborítsa. Fejét hajtsa le. Ismét egyenesedjen fel, fejét is tartsa középtartásban és folytassa a gyakorlatot lassú hintázó mozgással, a keze irányításával.

Fontos a kondíció

Támaszkodjék a kezére és a térdére. Fejét emelje fel, és egyik lábát nyújtsa hátra. Hasa maradjon párhuzamosan a földdel! Innen: húzza a nyújtott lábát térdben hajlítva a hasa alá, fejét hajtsa le, majd tegye le a térdét. Ismételje a gyakorlatot igen lassan a másik lábbal is.

Fontos a kondíció Fontos a kondíció

Üljön a talajon hajlított térddel az alkarján támaszkodva. Lábait nyújtsa fel kissé jobbra, hajlított térddel tegye vissza középre. Utána nyújtsa fel kissé balra. Ismételje a gyakorlatot.

Fontos a kondíció Fontos a kondíció

Földön ülve fogja át hajlított térdét, fejét hajtsa le, és lélegezzen ki. Ezután lélegezzen be, és csúsztassa lábát előre, hátát egyenesítse ki, és karját emelje oldalra vállmagasságig. Fújja ki a levegőt, és alaphelyzetből ismételje a gyakorlatot.

Fontos a kondíció Fontos a kondíció

Forrás: Baba Magazin