babaszoba.hu


Egyre kevesebbet alszik!

Általában egészen egyéves korig jellemző, hogy a kisgyerek naponta kétszer alszik, rendszerint délelőtt és kora délután. Ám lassan azt tapasztaljuk, hogy az éber időszakok nyúlnak, így az alvásidők is későbbre tolódnak.

Nehézkes az átmeneti időszak, amikor a délelőtti alvás szinte délben kezdődik, a délutáni pedig az estébe nyúlna. Ilyenkor kicsit rendezzük át a napot: ebédeljünk korábban, utána biztosan elalszik a kisgyerek, majd sétáljunk nagyot, és csak kora este térjünk haza. Korai vacsorával és előbbre hozott lefekvéssel végül valóban nem fogja érezni a kicsi a délelőtti alvás hiányát. Figyeljünk mindig a jelzéseire, és alkalmazkodjunk a ritmusához. Ez többször is változhat, például attól függően, hogy meddig van világos, mikor kel a nap - ezek a tényezők még igen erősen befolyásolják a kisgyerek alvási szokásait. Ennek ellenére vannak olyan időszakok is, amikor akár hónapokig is ugyanaz a megbízható alvási rend tartja magát. Próbáljuk tiszteletben tartani ezt, de azt is vegyük észre, amikor újabb fejlődési szakasz közeleg, és segítsünk kisgyerekünknek új rendet találni.
Címkék:
baba,
alvási szokás változása

Hozzászólások


Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Babanaplók

Mi ajánljuk

Legfrissebb

Vezess naplót Te is!

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva