Baba

Zuckerberg óriási gesztust tett gyermeke születése apropóján

Mindenki azt várta, mikor bukkan fel az első fotó a kis Zuckerbergről. A nagy bejelentés megtörtént, ám a képen kívül volt még egy szenzáció a nyílt levélben.
2015. December 02.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, megszületett a Chan-Zuckerberg házaspár gyermeke, Max.

A nagy eseményről Zuckerberg egy nyílt levélben adott hírt. Ám a levélben foglaltakban volt még egy hatalmas meglepetés a trónörökös világra jöttén kívül…

Zuckerberg szeretné jobbá tenni a világot, hogy egy szebb jövőt építhessen gyermekének és minden gyermeknek, így a birtokukban lévő Facebook-részvények 99 százalékát eladományozzák. Ez nem kevesebb mint 45 milliárd amerikai dollárt (kb. 13 140 milliárd Ft-ot) jelent.

A pénzből non-profit szervezeteket alapítanak és finanszíroznak, amelyek a következő területeken tevékenykednek majd: személyre szabott tanulás, fertőzések gyógyítása, emberek összekapcsolása és erős közösségek építése.

A levélben Zuckerberg az egészségügy visszásságairól is beszélt, miszerint sajnos ötvenszer annyi pénz megy el a betegek gyógyítására a világon, mint a betegségek megelőzésére. Kihangsúlyozta a tanulásban rejlő lehetőségeket is, ami segíthet a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség visszaszorításában.