Baba

Vedd fel a futócipőd! Szoptatás nem akadály!

Már csak egy hét van az év egyik legnagyobb futóünnepéig. Ha még nem neveztél, pár napig még megteheted. Kihagyni kár volna!
2011. Augusztus 26.

Emlékszel még a tavaszi Vivicittára, ahol kismamás-babaszobás pólóban futottunk együtt? A következő futóeseményt se hagyd ki! Ott a helyed 2011. szeptember negyedikén a Nike Félmaratonon, Budapesten! Nem csak a 21 097,5 méteres egyéni félmaratonon indulhatsz, hanem párban is, ahol ugyanezt a távot 13,9–7,2 kilométeres arányban oszthatjátok el egymás közt a pároddal vagy a barátnőddel. Ha még nem jártál futóversenyen, itt az ideje, hogy ráérezz az ízére: neked találták ki a Nike Ligetkört a maga 3,5 kilométeres távjával, itt akár babakocsival is futhatsz! Kár volna kihagyni, ez ugyanis sokkal inkább futóünnep, mint verseny, csodás hangulattal, több ezer együtt futó nővel, férfival és gyerekkel.

Mi itt a babaszobán minden lényeges infót összegyűjtöttünk kezdőknek.

Ha még nem tudod, miért jó futni, kattints ide!.

2010-ben, a Futás Jubileumi Évében például hatezer-egyszázan vágtak neki a félmaratonnak, és több mint háromezer-ötszázan a kisebb távoknak. „Itt van az egész ország”, és valóban, valamennyi megyéből jöttek résztvevők, sőt öt kontinens 52 országából is érkeztek futók. Ha szoptatsz, csak két dologra ügyelj: a jól tartó, nem túl szoros sportmelltartóra és arra, hogy indulás előtt alaposan kiürítse a babád a melled. A futóversenyekre járás-utazás ráadásul komoly turisztikai programmá is kinőtte magát, hiszen remekül össze lehet kapcsolni egy kis városnézéssel és pihenéssel. Vagy inkább a kínai nagy falon szeretnél futni? Az sem lehetetlen! Bővebb infó a budapesti versenyről itt!