Baba

Túrós mártogatós sós babasütivel

A kicsik szeretik az olyan ételeket, amelyeket a kezükbe foghatnak és maguk ehetnek. Külön öröm, ha lehet valamibe tunkolni.
2013. Május 30.

Túrós mártogatós sós babasütivel

Hozzávalók a babasütihez:

  • 40 dkg rizsliszt
  • 8 dkg vaj
  • egy teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1,5 dl szójatej/rizstej
  • két tojássárgája

Túrós mártogatós sós babasütivel

A tejet felmelegítjük és a liszthez adjuk, majd beletesszük a vajat és a többi hozzávalót is. A viszonylag kemény tésztát egy órát pihentetjük, utána rizslisztes deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és állatkaformákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük.

Hozzávalók a túrós mártogatóshoz:

  • egy csokor újhagyma
  • pár szem olívabogyó
  • bazsalikom
  • friss hónapos retek
  • 10 dkg feta sajt
  • 25 dkg túró
  • zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem)
  • egy pohár kefir
  • uborka
  • zellerszár

A hozzávalókat megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A túrót összedolgozzuk a feta sajttal és a kefirrel, zöldfűszerekkel. Hosszúkásra vágott répával, uborkával, paprikával, újhagymával, valamint keksszel, barna kenyérrel tálaljuk.10-11 hónapos kortól adható.

A receptek négy személyre szólnak.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Kétszínű túródesszert babáknak
  • Túrós főétel babának és mamának
  • Gyerekbarát szendvics túróval