Baba

Tényleg ünnep a nőknek a Piros betűs ünnep?

Hogy mennyire nehéz könnyedén megélni a női szerepünket, azt jól mutatja a szinte általánosnak mondható hasi görcs a menstruáció előtt és alatt. Pedig ez nem szükséges velejárója a ciklusnak.
2015. Július 23.

Ha rendben mennek a női dolgaink, akkor a korábban mumusnak, havi bajnak, betegségnek tekintett néhány nap, teljesen jó érzésben tud eltelni. A tapasztalatom azonban az, hogy nehezen ítéljük meg, hogy mennyire vagyunk rendben. Ezért javaslom, induljunk ki inkább abból, amit érzünk. A görcs a hasban, a méhünk összehúzódásából származik. Ez ráterjedhet a petevezetékre és a petefészkekre is. Van, akinél komoly gyengeséget és szédülést, sőt ájulást is okozhat. Ha ebből a felsorolásból vannak tüneteink, akkor van női témában befeszülésünk. Mint amikor a csacsi befeszül, kitámasztva a lábával. Hogy mekkora a befeszülésünk, azt jól mutatja a menstruációs tünetünk mértéke.

Bizonyára sokan hallottak már olyan esetről, hogy valakinek korábban volt menstruációs görcse, de a szülést követőn egyszer csak megszűnt. Én rendszeresen tapasztalom a tréningeken, hogy rövid idő alatt áthangolódnak nők olyannyira, hogy onnantól kezdve nincs görcs, csak élvezetes menstruáció. Ennek a leggyorsabb bizonyítéka a Ciklusünnepet követő menstruáció. A változás nagyon gyorsan meg tud történni, hiszen valaminek a másképp való szemlélete akár hirtelen is létrejöhet. Ennek irányított formája a Ciklussünnep. Az Everness Fesztiválon körülbelül 120 nő hangolódhatott át segítségével, ami nem csupán a menstruációról szól, hanem a női létünkhöz való hozzáállásról. Egy résztvevő szombaton hálásan borult a nyakamba, mert életében először tapasztalta a menstruációs görcs hiányát. Csütörtökön volt jelen a női rituálén, ami egy órán át tartott.

A jelenlevők beszámolója arról szólt, hogy a nők megszépültek az ünnep alatt. Mi történhetett bennük, amitől sírtak, nevettek, extázisban táncoltak és a végén bölcs mosollyal távoztak? Ha egy sötét szobába benézünk, és fura alakokat látunk, akkor lehet, hogy félelem fog el. Ha megtudjuk, hogy mindez a falra festett értékes freskó eredménye, akkor még büszkék is leszünk rá, és a rettegésünk elmúlik egy pillanat alatt. Ugyanígy a sötétben félelemmel szemlélhetjük a nőiességünk valamilyen szakaszát, szerepkörét, alkalmasságunkat. Láthatjuk magunkat kövérnek, soványnak, ügyetlennek tarthatjuk magunkat a szex miatt, félhetünk a szüléstől, az anyaságtól, bizalmatlanság lehet bennünk a férfiak miatt, és sorolhatnám. Azt sem tudjuk feltétlen, hogy mitől feszül be a csacsi, csakhogy befeszül. Ez azonban sok energiát emészt föl, és csak lassan halad előre.

MI nők, ha új szempontból szemléljük magunkat, akkor alkalmasnak láthatjuk magunkat a női élet különböző fázisainak megélésére. Ha egy nő görcs nélkül menstruál, és élvezni tudja a szervezetének az egészséges működését, akkor az a tapasztalat, hogy ez esetben javul a szexuális egészség, a szülési kedv, szülésnél az elengedettség, ebből adódóan a szexualitás újraépülése gyorsabb, ez új örömöket hoz, és ennek az egésznek kihatása van még az örömteli menopauzára is, hogy hőhullámok, rosszullétek nélkül meg tudjon történni.

Mindezt így végiggondolva talán megdöbbentő, hogy mekkora veszélynek teszik ki magukat a nők akkor, ha a menstruációs görcs által jelzett problémával nem foglalkoznak, hanem csak elnyomják annak a jelző tünetét. Ha a kis repülőnk furcsa zajokat kezd kiadni minden emelkedési kísérletre, akkor nem a legokosabb megoldás a füldugó.

A méhünk görcskészségét az agy hozza létre, és okkal. Az ok megszüntetésével a görcs okafogyottá válik, és élvezhetjük a különböző életszakaszok nyújtotta örömöket!

Tovább is olvashatsz a témában: www.intimtorna.hu