Baba

Támogatott építkezés nagycsaládosoknak

Július végére elkészülhet az egyik ház, amelyet a NOE és 5 építőipari vállalat támogat.
2011. Július 15.

Már nyár közepén beköltözhet az egyik család abba a házba, amely a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és öt építőipari cég (Baumit Kft., Bramac Betoncserépgyártó és Építőanyagipari Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Wienerberger Téglaipari zRt.) által felajánlott 10 millió forint értékű terméktámogatásból valósult meg. Az egyesület és a patronálók 2011 év elején indították útjára a “NagyCsaládiHáz” nevű pályázati projektet kifejezetten a három vagy több kisgyermeket nevelő családok részére.

„Kicsi a lakás, nagyobbat kíván!”: ezzel a szlogennel hívta életre a Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt a kezdeményezést, amely a NOE tagsággal rendelkező családok építkezésének támogatására indítványoztak. A nyertes két családi ház egyike július végére elkészül, míg a másik épületbe várhatóan ősszel költözhetnek be a kicsik és nagyok.

A NOE és a támogatók célja, hogy – a jövő generációiért érzett társadalmi felelősségvállalás jegyében – pályázati lehetőséget biztosítsanak azon nagycsaládok részére, akik kizárólag saját erőből nem tudnak három vagy több gyermekük számára megfelelő méretű, élhető, egészséges és nem utolsó sorban energiatakarékos otthont biztosítani. A körülbelül 10 millió forint értékű felkínált építőanyag: a Wienerberger POROTHERM Profi téglái, pince valamint válaszfal téglái, födémrendszere, a TONDACH kerámia tetőcserepei, valamint kerámia és nem kerámia tető kiegészítő elemei, a Bramac REVIVA Novo tetőrendszere, a Schiedel UNI Plus hőszigetelt kéményrendszere és a Baumit Pro Hőszigetelő Rendszere olyan korszerű otthonok megépítésében segíti a családokat, amelyben az egészséges lakóklíma az alacsony rezsiköltségekkel párosul. Az otthonok melegséggel, szeretettel, élettel való megtöltése azonban már a családok feladata lesz.

Forrás: Nagycsaládosok Országos Egyesülete