Baba

Szűz-szülött a családban

Kisgyerekként mindenkit elbűvöl "angyali" külsejével, ráadásul alkalmazkodó és segítőkész a természete.
2011. Április 27.

Szűz jegyű baba, gyerek

Roppant fogékony a részletek iránt, kiváló megfigyelőképességgel bír, aminek hátránya is van: ha bármiről is úgy véli, hogy nincs rendjén, azon könnyen fennakad – és bizony meglehetősen kritikus szellem. Tanulmányai során előnyben részesíti a gyakorlati értéket hordozó információkat, tudásanyagát aprólékos gonddal építi fel. Nem szívesen kockáztat, merészség helyett inkább szorgalmas. Mielőtt bármely téren döntő lépést tenne, alaposan, logikusan végiggondolja az összes lehetséges variációt és azok várható következményeit.

A dolgok persze nem mindig “uralhatók” az általa remélt módon, így hajlamos lehet arra, hogy túlzott feszültségbenéljen, túl sokat mérlegeljen – s ugyanezért nehezére eshet a lazítás is. A Szűz jegyű gyerek többnyire örömmel sportol, utazik, kirándul, vesz részt kézműves-foglalkozásokon. Felnőve is igen aktív marad, kedveli a változatosságot. Partnerként nem veszíti el egykönnyen a fejét, de ha valakit közel enged magához, annak minden érdekét készséggel, odaadóan szolgálja.

Szülőként mintaszerű szerepteljesítésre törekedhet, “tökéletes” családot akar teremteni, ahol minden és mindenki a helyén van. Karrierjét gyakran családjának rendeli alá, miközben remek teljesítményt nyújthat olyan hivatásban, ahol kiaknázhatja kézügyességét, rendszerezőképességét, egészség iránti elkötelezettségét vagy kritikai érzékét (kézműves, muzeológus, könyvtáros, adminisztratív vezető, dietetikus, belső ellenőr). Példája jól mutatja: nemcsak a látványos események hozhatnak értéket életünkbe, hanem mindennapi, apró tetteink is.

Forrás: Kismama magazin