Baba

Szuper trükk totyogó melletti szoptatáshoz

Ha két kicsi gyerekkel vagy otthon, akkor számodra is biztosan kihívás a kisebbet szoptatni, miközben a nagyobb is folyamatosan a figyelmedet követeli.
2017. Szeptember 04.

Szuper trükk totyogó melletti szoptatáshoz

Te is többnyire a tévé elé ülteted a kétévesed, míg az újszülöttet szoptatod? Egy kétgyerekes anyuka megosztott egy sokkal jobb trükköt a whattoexpect.com olvasóival. Mégpedig: készíts ‘‘szoptatós dobozkát”!

Vásárolj össze egy csomó apróságot -matricákat, pici figurákat stb. – tedd bele egy szép dobozba, és amikor itt az idő egy következtő szoptatásra, vedd elő, és engedd, hogy a nagyobbik gyereked válasszon belőle valamit! Garantált, hogy ezzel az egy “újdonsággal” pont lefoglalja magát arra az időre, míg megeteted a kisebbik gyereked. Hát nem zseniális?

Az ötletgazda édesanya elmondása alapján ez az ötlet segített neki “túlélni” az első pár hónapot a két kicsi gyerekével. “Hogy nem érzem-e megvesztegetésnek? De, talán egy kicsit. De ez mentett meg a teljes kiborulástól. Persze, idővel a szoptatások is lerövidültek, és a nagylányom is sokkal alkalmazkodóbb lett, de a szoptatós dobozka akkor is életmentő volt a nehezebb időkben. Ha tudtam volna, hogy a legnagyobb kihívást a szoptatás fogja jelenteni két gyerekkel, akkor már terhesen csináltam volna egy ilyen dobozt. Van egy barátnőm, aki épp most várja a második gyerekét, kitaláljátok, mit készítek neki ajándékba? Hát persze, hogy egy szoptatós dobozkát!”

Persze a legjobb, lefoglalod a nagyobbat

A legtöbb anyukának beválik az is, hogy a szoptatás idejére mindig meseolvasást időzítenek a nagyobb számára. Így a nagynak is az az érzete lesz, hogy vele is minőségi időt tölt anya. S ha még oda is bújhat olvasás közben, akkor a testi kontaktus is megvan, és még kerekebb a világ.

Akad olyan anya is, akinek a szoptatás mellett marad energiája, hogy szerepjátékot játsszon, rajzoljon, énekeljen, verseljen a nagyobbal. Ám valljuk be, ez a ritkább. S bizony a gyerekek sem egyformák. Azokat a kisgyerekeket, akiknél intenzívebben jelentkezik a testvérféltékenység, nehezebb lekötni a kicsi szopatása közben, nehéz elterelni a figyelmét a számára “zavaró” tevékenységről. Ilyenkor a nehéz időszakokra jó nagy adag anyai türelem, kötél idegrendszer, és extra kreativitás szükségeltetik.

Kapcsolódó cikkeink: