Baba

Sosem felejtem a segítséget, amit szülés után kaptam

A születési utáni pillanatok meghittek, különlegesek. Van valami megfoghatatlanul gyönyörű abban a csendben, ami a szülés katarzisát, fájdalmait követi. Minden egyes pillanat valami újnak a kezdete. Ugyanakkor ez a kiszolgáltatottság időszaka is.
2017. Szeptember 20.

Az egyik ilyen momentum, amikor először megy mosdóra az ember lánya. Ez egy zavarba ejtő, intim, kínos pillanat, amikor egy anya nagyon sérülékeny, és csak egy nővérre támaszkodhat csupán, ha férje nem lehet ott.

Ez egy olyan pillanat, amely egy erőteljes kötődést teremt, amelyet tökéletesen megörökítettek a közelmúltban egy fotón, amin egy anya látható és a nővér, aki gondoskodik róla. A különleges kép azóta meghódította a világot.

A Facebookon vírusszerűen terjedő felvételhez ezt a szöveget mellékelte a posztoló: Soha nem fogom elfelejteni az ápolónők arcát, akik kikísértek a fürdőszobába, miután világra hoztam a gyermekem. Az a pillanat, amikor sebezhető voltam, fáradt, féltem, remegtem.

Fotó: Facebook

Kedvesen és méltósággal bántak velem. Ez a pillanat megerősített abban a hitemben, hogy igenis van olyan hely, ahol valóban segítenek nekem. Akár úgy, hogy egy kedves nővér segít a kínos pillanatokban, és megmutatja, hogy enyhíthetem a fájdalmaimat.

Ez a fotó, amit a barátom, MommaKT Shoots készített, mindig emlékeztetni fog erre – írja Jill Krause, akinek bejegyzését azóta több mint százharmincezren kedvelték és majdnem hetvenezren megosztották.

Kapcsolódó cikkeink: