Baba

Sokan szeretik ezt a papucsot, pedig elég veszélyes

A flip-flop papucsok nyáron nagyon praktikus viseletnek bizonyulnak, hiszen egy pillanat alatt belebújik az ember és már indulhat is az útjára, de szakemberek szerint ezek a lábbelik valójában nagyon sok problémát tudnak okozni.
2017. Július 20.

Dr. Christina Long, a Wake Forest Baptista Orvosi Központ lábgyógyásza arról számolt be, hogy nyáron rengeteg olyan páciense van, aki éppen a flip-flop papucsok viseletéből adódó problémákkal küzd. A szakember hozzátette, hogy a mezítlábas viseletnél ugyan több védelmet nyújt a talpnak ez a papucs, de más előnye nem igazán van, hiszen sem a talp, sem a sarok számára nem nyújt támaszt, csupán a lábujjunk tartja rajtunk, ezért ha hosszú időn át viseljük, sok gondot okozhatnak. Az ilyen papucsban könnyebben sérül meg a lábfejünk, viselésétől megfájdulhat a hátunk, az Achilles-ínunk, könnyű elesni benne, és a lábunk is könnyen kibicsaklik, ha csak ez van rajtunk.

Természetesen a számos káros hatása csak akkor jelentkezik, ha tartósan viseljük, rövid ideig nyugodtan vegyük fel ezt a papucsot, strandon, uszodában, zuhanyzáskor kifejezetten praktikus viselet, de mindenképpen érdemes tartósabb darabot választani, melyek bőrből készültek, és kisebb az esélye, hogy valamilyen irritációt okozzanak. Az ideális darab elég kemény ahhoz, hogy ne lehessen félbe hajtani, a sarkunk ne lógjon le róla, ha pedig úgy érezzük, hogy már nagyon elnyűttünk egy-egy darabot, inkább dobjuk ki.

Vannak helyzetek azonban, amikor mindenképpen kerüljük a flip-flop viseletet, ilyen például a vezetés, amely kifejezetten veszélyes lehet ebben a papucsban, hiszen könnyen lecsúszhat rólunk és akár a pedálok alá is szorulhat. Futáskor, hegymászáskor, nagyobb séta során, vagy bármilyen intenzívebb mozgás közben szintén ne ezt a lábbelit válasszuk, hanem valami olyat, ami tartja a lábat és nem balesetveszélyes.

Kapcsolódó cikkeink:

Egészséges mezítláb szaladgálni?

Könnyű léptekkel

Forrás: Medipress