Baba

Pszichodrámától a bábszínházig. Érezd jól magad!

Programajánlónk igen gazdag, és apának is kedvez, hiszen számtalan kütyü, sőt még egy repülőgép is került bele.
2011. Szeptember 16.

Gyerekpszichodráma a Noha Stúdióban

Semmi vajákosság, semmi lila köd, a pszichodráma a gyerek számára egyszerűen jó játék és a csoportélmény újfajta átélése. Közben észrevétlenül egyre jobban érzi magát a bőrében a gyerek, a szülők és a pedagógusai. A pszichodráma ugyanis segít, ha a gyerek túlzottan mozgékony, agresszív, figyelemzavaros, tanulási nehézségekkel küzd. Ha gondjai vannak az önértékeléssel, a kapcsolatteremtéssel. Ha féltékenység, gyász gyötri. De annak is jó élmény, aki egyszerűen szeret játszani és szereti a társaságot.

Csütörtökönként iskolásokat, péntekenként nagyóvodásokat vár a két pedagógus: Soós Nóra és Bruckner Ági.

Az időpontokra előre be kell jelentkezni a 06/30-607-7768-as számon.

Ára: 2000 Ft/alkalom

Pszichodrámától a bábszínházig. Érezd jól magad!

A tudományok hídján

legorobotokat is irányíthatsz!

Tudományok Hídja

Szombaton délután minden megváltozik a Lánchíd környékén. 17-én, délután négykor Megnyílik a Tudományok Hídja színpadokkal, sátrakkal, látványosságokkal. A látogatók vaktérkép és okostelefon segítségével elkészíthetik saját csillagtérképüket, tésztahidat építhetnek, és űrrepülő, ejtőernyős pilótateszteken is részt vehetnek. A rendezvényen a jövő technikáját előrevetítő szupravezető korongon lebeghetnek a látogatók, és holdkőzeteket is vizsgálhatnak. Lesz tűzhányókitörés és a rendezvényen kerül bemutatásra az első magyar műhold, a Masat-1 is. A látogatók alternatív hajtású járműveket és versenyautókat próbálhatnak ki, valamint elektromos áramot termelhetnek az energiabringán. Az esemény alatt a híd pilléreiről folyamatosan szárazjégfüst ömlik a hídra és a Dunába, a hidat pedig különleges fénytechnikával festik be. A szervezők egyéb ismeretterjesztő és kreativitást fejlesztő játékokkal, látványos természettudományos kísérletekkel is várják az érdeklődőket.

Koncert a Zöld Pardonért

Te is szerettél a ZP-ben bulizni? Remek koncertek, némi por és jó hangulat… Úgy tűnik, ennek vége. A XI. kerületi önkormányzat be akarja záratni a ZP-t. A rajongók 18-án demonstrációt rendeznek, hogy megmentsék a népszerű koncerthelyszínt. Pia-, szemetelés- és agressziómentes bulira készülnek, a hangulatot ismert zenekarok biztosítják. Ott lesz a Magna Cum Laude, a Quimby, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y és sokan mások.

Évadnyitó buli Szombathelyen

Vasárnap Hang-tér-kép játékos évadnyitó a Fő téren. A Mesebolt Bábszínház előadásában láthatjátok Az égigérő fa című előadást, majd Pályi János Vitéz Lászlója következik. A legkisebbekre is gondoltak: A kíváncsi kiscsikó a 1–4 éveseknek szól. Bőrékszer- és similabda-készítés, kézműves-foglalkozások, képvadászat memóriajáték kicsiknek és nagyoknak, „Igaz vagy hamis?” kvízjáték ajándékokkal.

Ezer anya énekel

Szeptember 24-én 10-től 16 óráig a Millenárison Nagy ringató! Gyertek el minél többen, gazdagodjunk egy felejthetetlen élménnyel! A vendég tiszteletbeli „ringatós”: Marék Veronika.

A rendezvényt vásár (népi hangszerek, kerámiák, bábok, hordozókendő, textilek, puha talpú babacipő, stb.), játék- és mesesarok, kézműves-foglalkozások kísérik. Lehetőséged lesz beszélgetni a meghívott szakértőkkel: gyermekorvossal, pszichológussal, gyógytornásszal, logopédussal, gyermekrajz-elemzővel, sok más tanácsadóval. A nagy együtt éneklés 11.15-kor kezdődik. Lesz játék, mesesarok, táncház és népdaléneklés Szalóki Ágival, Venczel Mónikával, Márczi Annával, Nemcsics Kingával és Holló Noémivel. Délután háromtól Szalóki Ági Gingalló koncertje.

Autómentes nap

Szerte az országban rengeteg rendezvény vár mindenkit a mobilitás hetén. Mi a terézvárosi eseményeket követjük, de érdemes megnézned, mi történik a környéken.

Gigantikus fahajó, környezetvédelmi totó, kulturális örökségvédelmi séta, gyerekfoglalkozások – csak néhány azok közül a programok közül, amelyekkel a terézvárosi önkormányzat és a civil szervezetek várják az érdeklődőket az Andrássy út Kodály körönd–Bajza utcai szakaszán szeptember 17–18-án, az autómentes napokon. Az Eötvös utcában az Eötvös10 oázis vár mindenkit zöld növényekkel, virágokkal feldíszített sátorban. Odabenn kézműves-foglalkozások (ajtódísz virágból, karkötő termésből, szárazvirágdíszek, minicsokrok készítése, festés falapocskára). A sátor előtt aszfaltrajzok készítése, interaktív játékok (horgászat népi fateknőből, célba dobás, ügyességi játék, gólyalábazás), és ÖKO játékok várnak.