Baba

Programajánló

Babatorna, színház, koncert, múzeum és táborok - készülj a jövő hétre és a nyárra!
2011. Május 10.

Énekelj, mondókázz, mozogj!

Péntekenként Csiri-biri babatorna a Wekerlei Gyermekházban 1-től 3 éves korig, járni tudó, izgő-mozgó kistornászoknak! Törpéből óriássá változhatsz, versenyt mászhatsz társaiddal, fejjel lefelé csodálkozhatsz rá a világra, zötyöghetsz a hátadon, megnézheted, mi fő Gyula fazekában, pöröghetsz a szivárványos ernyőben, valamint kipróbálhatod a mozgásfejlesztő eszközöket.

Modellbörze a Közlekedési Múzeumban

Május 14-én, szombaton 10 órától összesen 50 asztalon kínálják a gyűjtők cserére vagy megvételre modelljeiket. A Modellbörzén mindenféle közlekedési modell és tartozékaik, kiadvány és modellezéssel kapcsolatos felszerelés beszerezhető lesz. A börzére külön 300 Ft-os jeggyel lehet majd belépni.Közlekedési Múzeum, Budapest XIV., Városligeti krt. 11.

Varidance

A tradicionális magyar néptáncelemeket többek között hiphop-, sztepp- és kortárs stílusjegyekkel ötvöző Variációk című előadásával mutatkozik be kedden este a Nemzeti Táncszínház közönségének Vári Bertalan táncművész új társulata, a Varidance együttes.

A hetvenperces előadás során a táncosok a cirkusz, a színház és a film világát is megidéző egyedi koreográfiákkal igyekeznek majd elvarázsolni a közönséget – tájékoztattak a szervezők.

Vári Bertalan az elmúlt egy évtizedben készített legsikeresebb koreográfiáiból válogatta össze a Varidance repertoárját, amely a magyar néptánc kincs és a hiphop, a sztepp, valamint a kortárs stílusok különleges, egyedi ötvözésére törekszik.

A Harangozó-díjas táncművész tizenegy évvel ezelőtt az Experidance együttes egyik alapítójaként, szólistájaként, valamint társkoreográfusaként, 2008-ban pedig a Presidance Company megalapításával erősítette a kortárs magyar táncművészetet.

A legközelebbi előadás május 28-án lesz. Vegyél jegyet előre!

Meditatív koncert Tomasz Czartoryskivel

A nemzetközileg elismert gongmester szombat este 8 órátólkülönleges koncertet ad a Sóker Sóbarlangban, hatalmas gongok,tibeti hangtálak, kristálytálak, kagylókürt, furulya, indiai sruti ésmás hangterápiás hangszerek közreműködésével, ősi mantrák zengésévelkísérve. A meditatív hangulatú koncertet kényelmesen fekve, nyugágyakban lehet hallgatni.Közreműködik Bergerné Wilk Halina kísérő gongmester, a MaGong Együttes vezetője.

Buli a múzeumban

A múzeumi világnaphoz kapcsolódó színes kavalkádban május 21-22-én a Nemzeti Múzeum idén is gazdag programkínálattal várja látogatóit kertjében!

A Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyílik a Nemzeti lókiállítás. Ez az indítéka annak, hogy a Múzeumok Majálisán a ló szellemében, illetve a közelmúltban nyílt Egy csipetnyi Európa című kiállításunk apropóján alakítják sátrukat és programkínálatunkat. Kézműves-foglalkozás, arcfestés, zsákbamacska, rejtvények, rajzpályázat.

Táborok a legkisebbeknek is

Varázstáborok június 27. és július 29. között a Varázskert BabaMamaHázban! A zuglói Gyermekközpontban különleges és megfizethető Varázstáborokkal vár minden családot a Varázskaticák pedagóguscsapata. A gazdag játéktár mellett, mozgásfejlesztő táborban okosodhattok angolul, vagy a mesés zenetáborban dalolva belebújhattok kedvenc mesehősötök bőrébe, de a legkisebbeknek is készülnek a különleges 3 órás kismama táborral, már napi 3000 forintért!

Minden pénteken táborzáró ünnepség, ahol lehetőség nyílik a közös éneklésre, táncra is a szülőkkel.

Forrás: HáziPatika.com