Baba

Oroszlán a családban

Az Oroszlán-gyerek igazán vidám hangulatot tud teremteni családjában, hiszen elbűvölően vonzó és roppant játékos személyiség.
2011. Április 27.

De nem sokat habozik, ha akaratát érvényesíteni szeretné, így túl sokat bizonytalankodó szülők mellett hamarosan vezető szerephez juthat, s végül minden úgy történik, ahogyan ő követeli. Túlzott korlátozás, szigorúság esetén pedig fellázad. Ha ennek elejét akarjuk venni, érdemes kölcsönösen betartandó szabályokat kialakítani és azokhoz következetesen ragaszkodni, de bőven hagyjunk számára szabad mozgásteret is. Annál is inkább, mivel esetében nemigen vezet eredményre a szidalmazás, kiváltképp olyankor nem, ha azt más is hallja.

Oroszlán a családban

A büszke és ambiciózus Oroszlán – még ha aprócska is – nehezen tűri az efféle helyzeteket, és rendületlen konoksággal reagálhat rájuk. Teljesítményének elismerése, a dicséret ellenben igen erősen motiválja. Ha sikerül kiegyensúlyozott kapcsolatot kialakítani vele, roppant segítőkész, nagyvonalú és szórakoztató figura, aki “beragyogja” környezetét. Olyan tetteket igyekszik végrehajtani, amiért mások felnézhetnek rá.

Társai között többnyire vezető szerepet vív ki, valóságos “udvartartás” alakulhat ki körülötte. Nem lehet nem észrevenni; felnőttkorában a párkapcsolatok terén is hódító jelenség lehet. Ha megtalálja a “tökéletes” partnert, általában hosszú távon ki is tart mellette. Szülőként tekintélyt parancsoló, de ha gyermekei megadják neki az általa elvárt tiszteletet, maga is gyermekké válva tud hancúrozni közöttük.

Arra törekszik, hogy szeretteinek átlag feletti körülményeket biztosítson; a luxusszínvonal sem ejti zavarba. Ezt nem ritkán el is éri – akár magas beosztású vezetőként, akár önálló vállalkozóként, akár sportolóként vagy tanárként, akár más területen tevékenykedik, kiharcolja magának a megbecsülést.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin