Baba

Olvasd velünk könyveinket!

Éjszaka átalvása, szoptatás, mit főzzek a kisbabámnak. Ugye ezekkel kapcsolatban van a leggyakrabban kérdésed? Ez a három könyv biztos pont lehet a bizonytalanságban, segítenek, hogy rátalálhass a Te utadra!
2011. Január 16.

W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája

Bátran kimondhatjuk, ez a kedvenc szakácskönyvünk. Nemcsak azért, mert a szemünk láttára, fülünk hallatára készült, hanem mert tökéletesen azonosulni tudunk a szemléletével. A szerző szerkesztőnk, egyben négygyerekes anya, aki biztos, hogy nem ér rá órákat tölteni a konyhában. Tehát amire neki van ideje, ahhoz mi is hozzáfoghatunk. Nem követ szélsőséges táplálkozási irányzatokat, az egészséges ÉS finom ételek mellett teszi le a voksát. Tehát könnyen hozzáférhető alapanyagokkal dolgozik, és nem akarja megreformálni ízlésünket. Arra sem akar rábírni, hogy minél korában, minél változatosabb ételekkel árasszuk el a kisbabát, hiszen erre semmi szükség, ha követjük a legújabb tudományos eredményeken alapuló szoptatási és babatáplálási tanácsait. Bár a könyvben még nem szerepel, mi eláruljuk: Renáta most élesben „babakonyházik”. Régi és újabb receptjeit valósítja meg picike Ilonka lányának, miközben három nagyfiát és férjét is elkápráztatja konyhája remekeivel.

Sanoma Kiadó

3600 Ft

Márta Guóth-Gumberger – Elisabeth Horman: Szoptatás

Olvasd velünk könyveinket!

Végre egy könyv, amely minden szoptatással kapcsolatos kérdésre választ ad. Segít a szoptatásra, babázásra való felkészülésben, és elkísér a totyogó baba utolsó anyatejkortyocskájáig. Nem ad olyan tanácsokat, amelyek ellen a kismamák többsége ösztönösen tiltakozik, nem taszít a bűntudat örvényeibe betarthatatlan, idejétmúlt szemléletével. Nem várja el az anyától, hogy más legyen, mint ami: a gyerekéért aggódó, számára a legjobbat akaró szülő, nem valami „gyereknevelőgép”. Nem várja el a babától, hogy más legyen, mint ami: a világgal ismerkedő, az anyaméh öleléséből éppen kiszakadt, melegségre, összebújásra vágyó érző lény, és nem fegyelmezett törpefelnőtt. A könyv az anya és a baba megértésére alapozva ad számtalan jobbnál jobb tanácsot még az olyan nehéz kérdések esetében is, mint a koraszülöttek szoptatása vagy a szopási sztrájk.

Sanoma Kiadó

3500 Ft

William Sears: Éjszakai gondoskodás

Olvasd velünk könyveinket!

Vajon kötelező végigszenvedni az első három év minden éjszakáját? Vajon minden babát meg kell tanítani aludni? Hogyan alakítsuk az éjszakákat, hogy minden családtag számára megfeleljen? Végig kell aludnia az éjszakát a kisbabáknak? Dr. William Sears gyerekgyógyász és nyolcszoros édesapa több évtizedes tapasztalatai és friss kutatási eredmények alapján segít a szülőknek végiggondolni ezeket az életbevágóan fontos kérdéseket. Kitér a táplálkozás, a szoptatás, az apai gondoskodás, a bölcsőhalál, a délutáni alvás, a szobatisztaság és a szoba berendezésének kérdéseire is. Körüljár minden lehetséges praktikát és azok hatásait a sírni hagyástól az együtt alvásig. Leírja, mit ért a tudomány a kötődést segítő nevelésen, és hogy ez mennyire tér el a népszerű elkülönítésen alapuló nevelési elvektől. Olvashatunk az egyedülálló szülők és a dolgozó anyák problémáiról is. Páratlan könyv erről a témáról, amely nem arra biztatja a szülőket, hogy idomítás és kínzás árán érjék el a nyugodt éjszakákat.

Sanoma Kiadó

2500 Ft

Forrás: Kismama magazin