Baba

Nyaralás ikrekkel

Azt gondolod, elképzelhetetlen, hogy két egyidős babával te is kikapcsolódj? Elismerem, van benne némi igazság. Nyaralni viszont kell!
2011. Június 20.

A pihenés szót felejtsd el, és elégedj meg a levegőváltozás kifejezéssel. Ha nem vársz túl sokat a babás nyaralásoktól, ha okosan választod meg az úti célt, ha idejében összepakolsz, és a humorérzékedet sem hagyod otthon, előfordulhat, hogy mégsem fáradtan térsz haza nyári vakációdról. Lehet, hogy megéri magatokkal vinni a tűzrőlpattant nagymamát, vagy vállalni a bébiszitter utaztatását is, így meglesz a plusz két kéz. Ám akkor sem kell lemondani az utazás öröméről, ha te nem vagy híve a kísérővel való nyaralásnak. Kérdezd meg tapasztaltabb ikres ismerőseidet, ők hogyan utaztak, és mi az, amit másképp tettek volna az út előtt és közben. Okulj a hibákból, és fogadd meg, hogy te nem fogod otthon felejteni a cumisüvegmosót.

Ahol babával várnak

Hatalmas könnyebbséget jelent, ha bababarát hotel szolgáltatását veszed igénybe. A legtöbb ilyen szállodában a szoba felszereléséhez tartozik a kiskád, a kiságy, a pelenkázó, és van bébiphone is. A legszuperebb helyeken még sarokvédő, csúszásgátló és fiókzár is található, sőt vízforralót is adnak, ha igényled. Idejében tájékozódj a szállásotokon, hogy milyen babafelszerelést tudsz kölcsönözni náluk, hiszen sok felesleges cipekedéstől kímélheted meg magad. Egyébként pedig ne érezd kínosnak, ha úgy döntesz, a porszívódat is magaddal viszed. A rutinosabb recepciósok már tudják, hogy ez az orrszíváshoz kell. Ikres családoknak az ideális szállás mindemellett egy saját kerttel rendelkező, jól felszerelt önálló házikó vagy apartman, mert itt a magad ura lehetsz, és amiatt sem kell aggódnod, hogy vajon elég jól szigetelnek-e a falak.

Mi kerül a csomagba?

Írj részletes listát arról, mit kell elcsomagolnod, és akár tartsd is a bőröndödben. Könnyebben megtalálod majd a dupla mennyiségű cucc között az éppen szükségeset. A kotorászás, keresgélés kétségbeejtő tud lenni, ahogyan a túl sok ruhanemű is. Biztos, hogy mindegyik napozóra szüksége lesz a kicsiknek? Mosni majdnem mindenhol lehet, és pelenkát is kapsz a sarki közértben.Ha lehet, ne vidd magaddal a behemót ikerbabakocsit. Két különálló, olcsó esernyő-babakocsival sokkal kényelmesebben tudtok sétálni. Ikreidnek sem kell így mindenhová együtt menni, arról nem beszélve, hogy nem ismerheted előre a járdák és bejárati ajtók méretét.A bébiphone hasznos nyaralás alatt is, mert segítségével alvásidőben nem kell folyton az ajtó előtt hallgatóznod, és esélyed lehet a pároddal egy nyugodt beszélgetésre a teraszon.

Útközben

A legkényelmesebb utazási mód kétségtelenül az autózás, főleg az első időben. Ha elég nagy autóval vágtok neki az útnak, akár be is férhetsz a babák közé, s így folyamatosan kielégítheted igényeiket. Ha bérlitek az autót, ne felejts el tudakozódni, adnak-e a babaülést, vagy a sajátjaitokat kell vinnetek. Sokszor a kis dolgok is kényelmesebbé teszik az utazást. Vigyél magaddal zacskókat, hogy abba gyűjthesd a szemetet, amit bizonyára gyorsan termeltek majd útközben. Gondolj csak arra, milyen idegesítő egy banánhéjat vagy félig megcsócsált babapiskótát tartogatni a kezedben. Az árnyékolásról gondoskodj, ha nem szeretnéd egész út alatt kitekeredve legyezgetni őket. Ne felejtsd otthon a gyerekzenéket se! További nyugodt perceket eredményezhet néhány olcsó, új játék, amit az út alatt adhatsz oda nekik.

Bármilyen közlekedési eszközzel is utaztok, és bármilyen szállást is vesztek igénybe, biztos lehetsz abban, hogy a személyzet ikreid láttán extra előzékeny és segítőkész lesz. Az ikrek a legtöbb ember szívét meglágyítják, ezt az előnyt pedig nyaralás idején is használd ki. Ja, és készíts sok-sok fényképet! Jut eszembe: a tartalék elemet eltetted?

Forrás: HáziPatika.com