Baba

Megdöbbentő: kétszer esett teherbe egy nő 10 nap alatt

Igazi orvosi csoda történt egy ausztrál nővel, akinek korábban azt mondták az orvosok, hogy nem is biztos, hogy valaha teherbe tud esni.
2017. Január 04.

Az ausztrál Kate Hillnek policisztás petefészek szindrómája (PCOS) volt, megbetegedés miatt nem volt peteérése, így hormonkezelést kapott – írja a parents.com. Bár a szakemberek azt mondták, hogy nem biztos, hogy gyermeke lehet, a kezelésnek köszönhetően mégis teherbe esett.

De itt még nem ér véget a csodás történet, sőt, csak most kezdődik igazán: alig 10 nappal rá, hogy megfogant a kisbabája, ismét teherbe esett. Nem kell azonban megijedniük a kismamáknak, rendkívül ritka az a jelenség, hogy egy várandós nő ismét teherbe esik. Olyannyira, hogy eddig a világon csupán tíz ilyen esetről, úgynevezett szuperfetációról lehet tudni.

A két kislány, Charlotte és Olivia már egyszerre születtek meg, teljesen eltérő súllyal és hosszúsággal. A lányok az első születésnapjuk ünneplésére készülnek, és teljesen egészségesek. A szülők pedig nem zárják ki, hogy vállalnak újabb gyerekeket.