Baba

Kézműveskedj, ügyesedj, érezd jól magad a picivel

Sajnos már hűvös van, ezért inkább beltéri programokat keresgéltünk nektek.
2011. Október 21.

Készíts Waldorf-babát!

A Waldorf-baba ismert fogalom a gyerekpszichológiában, de lassan az anyák között is. Olyan baba, amely egyszerű formáival, egyszerű ruhájával és – ez a lényeg – mosoly nélküli arcával arra bátorítja a gyereket, hogy képzeljen bele bármit, ha vele játszik: életkort, indulatokat, érzelmeket. A dunakeszi Waldorf-oviban megtanulhatod, hogyan kell ilyen gyönyörű babát, manót vagy más szép tárgyakat készíteni. A szervezők várnak Dunakeszin a Tóth Árpád utca 15. alatt. Kéthetente szerdánként 9.30-tól 11.30-ig lesznek a találkozók, ára (anyagköltség) egy alkalomra 600 forint.

Jelentkezés: [email protected] vagy

Lugossy-Zdenkó Ági: 06-30/ 399-8034

Firkaműhely

Szeretnéd, hogy gyereked játékos formában találkozzon a vizuális művészettel és a dizájnnal?Szeretnéd, hogy felfedezze magában a kísérletező-alkotó erőt, anélkül, hogy újra kellene festenetek a lakást?

Szeretnél újat adni neki, de kifogytál az ötletekből?

Érdekel a kortárs művészet és a dizájn, de keveset tudsz róla?

Fontosnak tartod, hogy gyermeked kreatívan gondolkodjon?

Akkor jó helyen jársz!

Nézz körül, ismerkedj a műhellyel, fedezd fel az alkotás szépségét! A műhely művészei ovikban, iskolákban tartanak kihelyezett foglalkozásokat, Budapesten a Két Egérben találod meg őket.

Steve Jobs-film

Innováció, inspiráció és képzelőerő – ezek azok a szavak, amelyekkel Steve Jobs munkásságát méltatják szerte a világon. Az Apple Inc. október elején elhunyt társalapító-vezérigazgatójáról különleges, egyórás dokumentumfilmmel emlékezik meg a Discovery Channel, melyet közvetlenül Steve Jobs halála után forgattak az Állítólag… műsorvezetőivel. A filmben megszólalnak Jobs közeli munkatársai, barátai, búcsút véve és tisztelegve a géniusz emléke előtt. A film az október 16-i, amerikai világpremier után november elsején lesz látható Magyarországon.

Az Apple ikonikus vezetőjének élettörténetét a Discovery Channel Állítólag… című tudományos sorozatának műsorvezetői, Jamie Hyneman és Adam Savage mutatják be, akik nagy tisztelői Steve Jobsnak. Akárcsak dr. Michio Kaku elméleti fizikus, aki a Discovery Science Sci-fi tudomány című műsorát vezeti, s aki szintén elmondja gondolatait a dokumentumfilmben. A műsorban ismert informatikai szakemberek és Steve Jobs közeli barátai is megszólalnak, például Daniel Kottke, aki indiai útjára kísérte, valamint John Draper mérnök, aki elindította őt pályáján. Neves újságírók róják le tiszteletüket Jobs előtt olyan vezető médiumoktól, mint a New York Times, a Fortune vagy a Billboard. Az énekes Stevie Wonder és Pete Wentz arról emlékezik, milyen hatással voltak karrierjükre az Apple vezérének innovációi.

Csillagszeműek tánca az Eötvös10-ben

A Timár-módszer a néptánc világában azt jelenti, mint a Kodály-módszer a zenében. A Csillagszeműek a magyar táncművészeti élet egyik legrangosabb társulata, amely Magyar Örökség Díjat, Európa Táncdíjat, valamint Prima Primissima Díjat is a magáénak tudhat.

Szeretettel várnak minden olyan óvodáskorú gyereket, aki szeretne megismerkedni a magyar néptánc és népzene hagyományaival a Timár-módszer segítségével, ahol a gyerekek a néptáncot anyanyelvként tanulják.

Időpont: 2011. október 5-étől hetente szerdán, 16-tól 17 óráig.Jelentkezés folyamatosan!

Előzetes bejelentkezés szükséges a +36 690-0978-as telefonszámon vagy az [email protected] email címen.

Phineas és Ferb

A Disney Channel büszkén mutatja be a vadonatúj filmet, melynek címe: Phineas és Ferb – A Film – A 2. Dimenzió. Premiervetítés 2011. november 5-én, szombaton, 10.30-kor.

Ebben a kalandos rajzfilmben a Disney Channel Emmy-díjas sorozatából megismert féltesók, Phineas és Ferb életük eddigi legnagyobb kalandjára indulnak: egy másik dimenzióba!

Amikor a srácok végre rájönnek, hogy hőn szeretett háziállatuk, Kerry, a kacsacsőrű emlős valójában titkos ügynök, aki nap mint nap a gonosz erők ellen harcol, úgy döntenek, hogy csatlakoznak hozzá, ők is kiveszik a részüket a nagy kalandból, és mire észbe kapnak, máris egy másik dimenzióban találják magukat, ahol az igazán nagyon gonosz dr. Doofenshmirtz már átvette a hatalmat a környék felett. A kis csapat leleplezi a gonosz nagy tervét, és hármójuknak, valamint az alteregóiknak össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák dr. Doofenshmirtz visszatérését az ő igazi világukba, ahol szintén át akarja venni a hatalmat.

A Disney Channel október 31-től november 4-ig, hétfőtől péntekig mindennap 10 órától levetít három epizódot a Phineas és Ferb sorozatból.

Ismétlés 17.30-kor. További ismétlések: november 13-án, vasárnap 08.00-kor és 20.30-kor, valamint 8-án, 18-án, 22-én és novemberben minden hétvégén.