Baba

Kalóriatáblázattal fogyott le

Freidler Orsolya (32) egy hároméves kisfiú édesanyja azt eszik, amit megkíván, viszont szigorúan kiszámolja mennyit ehet belőle.
2011. Július 18.

Előtte: Orsi Zalán születése után 80 kilósan

Életem során már voltam 96 kiló is – még kimondani is szörnyű! Sikerült ugyan lefogynom, ám nem sokáig örülhettem karcsúságomnak, mert jött a baba (ami azért sokkal nagyobb boldogság!), 19 kilót híztam, s ebből a szülés után is maradt tíz. Amíg szoptattam, nem sikerült megszabadulnom tőle. Nem is mertem volna ilyesmivel kísérletezni. Utána viszont – igaz, kalóriamegvonás eredményeként, de meglepően könnyen olvadtak le a kilók.

A módszer

Nagy levegőt venni, elhatározni, és kevesebbet enni. Nem vagyok híve a fogyókúrának, a szigorú szabályoknak, amiket aztán nem tudok betartani, mert, mondjuk, nem jutottam el a piacra, hogy az aznapra előirányzott ebéd hozzávalóit beszerezzem.

Ehelyett inkább benéztem a hűtőbe, felmértem a lehetőségeket, és azt ettem, amit megkívántam. Viszont sokkal kevesebbet, mint amennyit bírtam volna. Kalóriatáblázat segítségével kiszámoltam, mennyit ehetek belőle, és azt betartottam.

Kalóriatáblázattal fogyott le

Utána: tíz kilóval karcsúbban, 70 kilósan.

A cél még három kiló, hogy a 172 centis

magasságához tökéletes legyen az arány

1200 kalóriát irányoztam elő, de volt olyan nap, hogy alatta maradtam. Egy idő után magától kialakult egy kalóriaszegény étrend, amely mégis megtölti a pocakot. Már vásárláskor is magától értetődően nyúltam a zöldségekhez, a barna kenyérhez, a sovány húsokhoz, sonkához. A fogyáshoz vezető úton az a legnehezebb, hogy mindenki evésre biztat, megjegyzéseket tesznek, hogy nem ettől az egy sütitől fogsz elhízni. Szerencsére nem hagytam magam, csak mentem a saját fejem után. Ma már nem akarok fogyni, viszont meg szeretném tartani a súlyomat, ezért, bár fokozatosan többet eszem, ma is alkalmazom a megszerzett tudást és tapasztalatot.

Kalóriatáblázattal fogyott le

Így látja a dietetikus, Vincefiné Simon Tímea

A kalóriatáblázatot mindenki tudja használni, és ki tudja számolni, napi hány kalóriát fogyaszt. Emellett azonban arra is gondolni kell, hogy a szénhidrát, a zsír és a fehérje aránya is megfelelő legyen. A táplálkozási piramist is érdemes kitenni magunk elé, ha csökkentjük az energiabevitelt. Nem szeretnék hazabeszélni, de szakember segítségével biztosabban lehet jó irányba terelni az étkezési szokásokat.

Kapcsolódó cikkeink a témában:

  • Mitől lehet lefogyni?
  • Segíts rá a fogyásra homeopátiával!
  • Így lesz lapos hasad szülés után
  • Forrás: Kismama magazin