Baba

Játék a padlón

Játsszunk együtt a földön a kicsivel! Alkalmazkodjunk helyváltoztatási képességeihez, és ereszkedjünk négykézlábra kúszó-mászó kisbabánk mellé.
2008. Január 28.

Bújjunk el az ágy vagy a fotel mögé, és szóljunk csemeténknek. Ha elindult felénk, kukkantsunk ki a rejtekhelyről. Nagyot nevet majd, ha összetalálkozunk.

Gurítsuk el a labdát és menjünk utána négykézláb. Egymás mellől induljunk, és ösztönözzük a kis lurkót gyorsaságra: ki éri el a labdát?

A kúszó-mászó baba élvezi a nagy tereket, a felfedezés lehetőségét. A labda mellett minden érdekelheti ami “mozog”: vizes palack, guruló tárgyak. Egy egyszerű műanyag flakont gurítsunk ide-oda a szobában, imitáljuk, hogy mi is el akarjuk kapni.

A búgócsigát már nem csak nézni, hanem elkapni is tudja, miközben a tárgy mozog.

Bármilyen pörgettyű, egy egyszerű fakarika is hatalmas érdeklődést tud kiváltani, hiszen egyszerre forog és halad. Biztosan a nyomában lesz a baba.

Készítsünk akadálypályát párnákból, összehajtogatott takarókból. Helyezzünk el hármat-négyet egymástól körülbelül egy-egy méteres távolságra. Üljünk az utolsó mögé, az akadályok tetejére pedig állítsunk egy macit vagy más kedves állatkát. Hívjuk a babát magunkhoz, vagy irányítsuk a macihoz.

Forrás: Kismama magazin