Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ilyen, mikor egy férfi szoptat

2017. február 10.

Forrás: babaszoba.hu

Az egyik nagy élmény, amitől a férfiakat megfosztotta a természet, az a szoptatás élménye. De mi van akkor, hogyha valami nagyon hasonlót ki tudnak próbálni?

Előfordul, hogy valami miatt az édesanya nem tudja szoptatni a gyermekét, vagy éppen tudja, de nincs elég teje. Ilyenkor több lehetőség van a baba táplálására a tápszerezésen kívül, akad például olyan, aki anyatej ellátó állomásról szerzi a tejet, van, akit egy rokona, vagy egy közeli barátnője "segíti ki". De olyan is könnyedén előfordulhat, hogy az édesanyának valami miatt le kell fejni a tejet, és ilyenkor mondjuk egy nagyszülő, vagy épp az apuka eteti meg a csöppséget.
Az apáknál ki is merültek a lehetőségek a gyermekeik táplálására - eddig. Vagyis hát persze orvosi csoda nem történt, nem tudnak a férfiak is szoptatni. Viszont a BuzzFeed bemutatott egy anyatejes szimulátort, aminek köszönhetően a férfiak sokkal élethűbben tudják kipróbálni, milyen is az a szoptatás.
Persze ehhez is nélkülözhetetlen az anyatej. Az alábbi videóban szereplő férfiak vállalták, hogy kipróbálják, milyen is szoptatós anyának lenni. A szimulátornak azért megvan a maga súlya is, így az egyik férfi rögtön meg is jegyezte, hogy érzi a nyakában, a hátában a nehézséget. A szakember elmondja nekik, hogyan is kell majd használni, hogyan kell rátenni a "cicire" a babákat.
Bár természetesen teljesen így sem tudták átérezni, milyen nőnek lenni, de talán egy icipicit közelebb kerültek ahhoz, mit élhet át egy szoptatós nő.

Hozzászólások

Babakötvénnyel gyermekeink jövője kényelmesen előfinanszírozható

Amikor fiatalon családalapításra gondolunk, vagy először kerül szóba párunkkal a gyerekvállalás, ritkán jut eszünkbe, hogy a gyerekek milyen gyorsan felnőnek.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések