Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így adagold a fürdetőkrémet, és akkor tuti nem őrülsz meg!

2014. augusztus 10. | Frissítve: 2016. november 11.

Forrás: Kismama magazin

A gyógyszertári fürdetőkrém elkeverése a vízzel, állagából adódóan, lényegében lehetetlen. Elmondjuk, mi a trükkje!

A kicsinek felírt gyógyszertári fürdetőkrém (hivatalos neve Unguentum hydrophilicum nonionicum) mostanában kapható tubusos változata nem túl praktikus, erre nyilván te is rájöttél már az első fürdések alkalmával, amikor megpróbáltad kiimádkozni belőle a szükséges mennyiséget. De nem kell vele küzdeni, ha előre kikeversz belőle egy adagot!

Fürdetőkrém-adagolás? Gyerekjáték!

Egy bögrébe vagy hőálló pohárba nyomj ki belőle egy diónyit, engedj hozzá egy kis vizet, és tedd be 15 másodpercre a mikróba! Így könnyen kezelhető, tejszerű folyadékot kapsz, ami már mehet is a fürdővízbe.
Más kérdés, ha előre szeretnél kikeverni egy nagyobb mennyiséget, hogy ne kelljen minden fürdéskor végigcsinálni a fentieket. A vízzel való kikeverés nyitja - ne lepődj meg - egy habverő és a majonézkészítésnél is ismert műveletsor.
Egy kis adag krémet kiveszel egy tégelybe, kevés vízzel simára kevered, aztán felváltva adagolod hol a krémet, hol a vizet. Közben folyamatosan kevered, különben csomós lesz. Az így elkészített, hígított krém akár pumpás adagolóba is mehet, és használhatja az egész család!

Hozzászólások

Babakötvénnyel gyermekeink jövője kényelmesen előfinanszírozható

Amikor fiatalon családalapításra gondolunk, vagy először kerül szóba párunkkal a gyerekvállalás, ritkán jut eszünkbe, hogy a gyerekek milyen gyorsan felnőnek.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések