Baba

Hordozóban a legvédettebb a baba

Városi forgalomban nagyon nehezen boldogulunk babakocsival. Kiskerekű, sportos kocsinkat ugyan könnyedén feltolhatjuk az alacsony padlószintű járművekre, a lépcsősekből azonban több van, ezekre segítség nélkül alig tudjuk feltenni, majd leemelni.
2008. Február 05.

Nagykerekű mélykocsival pedig lehetetlen vállalkozás ez, aluljárókról, szűk üzletekről nem is beszélve. Inkább gyalogoljunk néhány megállót – bár a járdán parkoló autók, útfelbontások miatt ez sem egyszerű -, vagy ha messzebbre kell utaznunk, mondjunk le a babakocsiról.

A háti hordozó nagyobb lurkóknak hosszabb időn keresztül is kényelmes lehet, ám tömegközlekedési eszközön ugyanúgy útban van a puttony, mint egy nagyméretű hátizsák. Kössük magunkra hordozókendőben, így férünk el a legkisebb helyen, így a legvédettebb a pici, a testközelség pedig szülőnek is, gyereknek is csodálatos érzés.

A babakocsi akkor jöhet jól, ha csak úgy sétálgatunk, akár az utcákon, akár a parkban. Elintéznivalóinkat lehetőleg délelőttre tervezzük, ha tehetjük, kisbabánkkal kerüljük el a délutáni csúcsforgalom óráit. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön ő sem érzi jól magát, és fertőzést is könnyebben kaphat.

Ha saját autónkba ültetjük, ettől megóvjuk ugyan, de a forgalmi dugó araszolását hamar elunja a hordozóban mozdulatlanságra ítélt baba. Közvetlenül indulás előtt mérjük fel, éppen most mi a legjobb megoldás.

Ezek is hasznosak lehetnek:

  • Miért szeretem a hordozót?
  • Milyen babahordozót válasszak?
  • 8 válasz, hogy beváljon a babahordozás
  • Babakocsi-választás: mire figyeljünk?
  • Forrás: Kismama magazin