Baba

Hat dolog, amit sose mondj egy császáros anyukának!

Sosem lehet tudni, hogy valaki miért császármetszéssel szült, ezért mielőtt meggondolatlanul tennél valamilyen megjegyzést, inkább számolj el háromig.
2016. December 11.

Nagy port szokott kavarni a téma a császáros és a természetes úton szült anyukák között, hogy vajon melyik a “jobb”, holott nem mindenki választhatja meg, hogy milyen módon is hozza világra a gyermekét.

Mivel nem minden egyes császármetszés az anyuka kérésére történik, ezért jobb, hogyha erre vonatkozóan nem tesz senki sem kellemetlen megjegyzéseket. De mi is az, amit mindenképp el kell kerülni?

“Biztosan nagyon letört vagy, hogy császárral szültél”

Lehet, hogy ezzel most lesz, akit meglepünk, de sok nő nem érez szégyen vagy megbánást azért, mert császármetszése volt. Ha pedig valaki mégis kellemetlenül érzi magát emiatt, egészen biztos, hogy nem ez az a mondat, ami segítene a lelkivilágán.

“Jajj! Császármetszés? Remélem, a babád rendben lesz!”

Vagyis a császármetszés valamilyen betegséget okozna? Dehogyis!

“Szörnyű, hogy nem természetes módon szültél”

Szintén biztosan meg fognak most hökkenni néhányan, de nem minden nő akar pontosan ugyanúgy szülni, mint mindenki más. Ne törjünk pálcát senki felett sem!

“Hátborzongatóan hangzik!”

Nem kell úgy csinálni, mintha az X-akták egyik része elevenedett volna meg. Azért már így is számtalan egészséges kisbaba született, akik végül boldog, teljes életet éltek.

“Örökre ott maradnak rajtad a hegek”

A császármetszés utáni hegeket a legtöbb bikini egyébként eltakarja. De ha mégis látszódnak, összességében az a néhány nyom nem megérte?

“Divatból császároztattad magad?”

A válasz egy szóban: nem. És ha igen, akkor is, kinek mi köze van hozzá?

És még mi mindent nem szeretünk hallani!