Baba

Gyere a színfalak mögé!

Nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban szeptember 17-én, szombaton; az érdeklődőket nyílt próbákra, koncertekre és kiállításokra várja a színház társulata.
2011. Szeptember 11.

Budapest, 2011. szeptember 10., szombat (MTI) –

Szeptember 17-én szombaton az egész család bekukkanthat a színfalak mögé, és rendhagyó programokon vehet részt a nemzet színházában. A kínálat igazán változatos érdekes, olvass csak bele a programba: 14 órától várják az érdeklődőket a Nemzeti Színház parkjában, belső tereiben és titkos zugaiban az immár hagyományos évadindító nyílt napon.

Délután 14 és 18 óra között félóránként tartanak tárlatvezetést Szüts Miklós festőművész kiállításán a színház díszletfestő műtermében, valamint Medvigy Gábor szüts című filmjét is láthatja a közönség.

Délután 14 órától A Pecsenyehattyú és más mesék címmel a győri Vaskakas Bábszínház előadása látható Pelsőczy Réka rendezésében a Kaszás Attila Teremben. Ugyanebben az időpontban Klasszikusok új fordításban címmel rendhagyó irodalomórán vehetnek részt a nézők Nádasdy Ádámmal a Gobbi Hilda Színpadon.

A nagyszínpadon Liszt és kortársai címmel az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet délután, majd színpadtechnikai bemutatót is tartanak.

Az előcsarnokban roma festőnők kiállításának megnyitója, a Gobbi Hilda Színpadon Bagázs-sanzonest címmel a Magyar ünnep című előadás “bagázsa” örökzöld sanzonokat énekel. Majd Moliere A fösvény című darabjának nyílt próbája zajlik Rába Roland rendező vezetésével, jelnyelvi tolmácsolással. Este hét órakor Turay Balázs Hidegvérrel című fotókiállításának megnyitóját tartják a színpad előcsarnokában. A Gobbi Hilda Színpadon a programokat Závada Pál és a Szakértők koncertje zárja.

A nagyszínpadon öt órától a Romagyilkosságok dokumentumdráma-pályázat eredményhirdetése és felolvasószínház várja a közönséget, este pedig az Évad nézője díjat adják át, valamint G.B. Shaw Szent Johanna című darabjának nyílt próbáját láthatják az érdeklődők Alföldi Róbert rendező vezetésével, szintén jelnyelvi tolmács közreműködésével.

A nagyszínpadi programok között a közönség verset tanulhat jelnyelven a 90 decibel project munkatársainak segítségével.

Emellett kulisszajárás, társasjáték, sportfoglalkozás és villámrandi a színészekkel, jelmezpróba várja az érdeklődőket. Továbbá megvásárolhatóak a színműtár-sorozat könyvei és a színház egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget kínál. A tavalyi magyar évad után a Nemzeti Színházban 2011/2012-ben klasszikus művek bemutatására készülnek

.

Forrás: MTI