Baba

Gyanús ez a csend, hova bújt a gyerek?

Miután megtette az első bizonytalan lépéseket, egyre gyakrabban kutathatsz utána a lakásban. Ha gyanúsan nagy a csönd, biztosan a kedvenc helyén kötött ki. Naná, hogy nem a játékaival játszik!
2011. Szeptember 06.

A tizenöt hónapos Rudi egész nap anyát követi, legszívesebben azt csinálja, amit ő. Kicsit fárasztó így a teregetés, takarítás, főzés, hiszen figyelnie kell a lába körül járkáló gyerekre is. Rudi viszont nagyon élvezi, hogy együtt dolgozhatnak. Ez a legjobb játék, mennyi érdekes dolgot csinálnak a felnőttek egész nap! Kinyílik például a mosogatógép ajtaja, és ki lehet rámolni a még langyos, csillogó, színes edényeket… illatosak is… vajon milyen lehet az ízük?

Gyanús ez a csend, hova bújt a gyerek?

Halló, bababababa… Már megint telefonálsz? Anya kimustrált mobilja, egymásba gyűrt zoknik, divatjamúlt kézitáska és még egy sereg kacat rejlik az alsó fiókban. Ez az egyéves Zita kincsestára, szeret ki- és bepakolni, és látszik, máris igazi nő, mert imád telefonálni. Igaz, csak néhány értelmes szóra emlékeztető dolgot mond, de a halandzsabeszéd dallamában anya magára ismerhet.

Gyanús ez a csend, hova bújt a gyerek?

Forog, zúg, sistereg! A tíz hónapos Dani még csak négykézláb barangolja be a lakást, de már felfedezett néhány izgalmas dolgot. A legérdekesebb közülük a hifi. Ha sikerül bekapcsolnia, márpedig sikerül, akkor élvezettel forgatja az állomáskereső gombot. Miért jó neki ez az idegesítő zaj? – csodálkozik anya. A gyereknek azonban hatalmas élmény, hogy ennyire hallhatóan tapasztalja ténykedése eredményét. Ezt én csinálom, hallod, anya?

Gyanús ez a csend, hova bújt a gyerek?

Ha nem veszik észre időben, Luca lerámolja bátyja íróasztalát és könyvespolcát, kipakolja táskáját és fiókjait. Másfél évesen ugyanis még nagyon izgalmas mindaz, ami iskoláskorban sokszor unalmasnak bizonyul. Ha a tiltott tudományhoz nem fér hozzá, megelégszik saját képeskönyveivel is. Hosszasan lapozgatja, nézegeti őket – előbb-utóbb valamennyi a földön köt ki.

Forrás: Kismama magazin