Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Főszerepben a kompót!

2013. február 22. | Frissítve: 2016. november 9.

Forrás: babaszoba.hu

A téli időszakban nehéz friss gyümölcshöz jutni. Ilyenkor jönnek jól a nyáron eltett finomságok, amelyekből nyugodt szívvel készíthetsz pürét a babának és finom vacsorát az egész családnak. Vegyük először a nagy kedvencet, az őszibarackbefőttet!

Vedd elő a barackbefőtteket

Barackleves

Hozzávalók:

egy nagy őszi barackkompót (tíz darab fél barack),
négy szem szegfűszeg,
egy darab fahéj egyben,
fél citrom,
két evőkanál cukor,
két deci tejszín vagy joghurt,
pirított mandula

A barackokat lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. 1,5 deci vizet négy szem szegfűszeggel, egy kis darab fahéjjal, három szelet citrommal mérsékelt tűzön tíz percig forralunk. Szűrőkanállal kivesszük a fűszereket, majd hozzáadjuk a kompót levét. 2 deci tejszínt vagy joghurtot a forrásban lévő levesbe öntünk, közben kevergetjük.
Négy-hat szem barackot beleturmixolunk, a maradék barackot apró kockákra vágva a levesbe tesszük. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható, tálaláskor tejszínhabbal és szeletelt mandulával díszíthetjük. Babának kilenc-tíz hónapos kortól adjuk.

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések