Baba

Főszerepben a kompót!

A téli időszakban nehéz friss gyümölcshöz jutni. Ilyenkor jönnek jól a nyáron eltett finomságok, amelyekből nyugodt szívvel készíthetsz pürét a babának és finom vacsorát az egész családnak. Vegyük először a nagy kedvencet, az őszibarackbefőttet!
2013. Február 22.

Barackleves

Főszerepben a kompót!

Hozzávalók:

egy nagy őszi barackkompót (tíz darab fél barack),

négy szem szegfűszeg,

egy darab fahéj egyben,

fél citrom,

két evőkanál cukor,

két deci tejszín vagy joghurt,

pirított mandula

A barackokat lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. 1,5 deci vizet négy szem szegfűszeggel, egy kis darab fahéjjal, három szelet citrommal mérsékelt tűzön tíz percig forralunk. Szűrőkanállal kivesszük a fűszereket, majd hozzáadjuk a kompót levét. 2 deci tejszínt vagy joghurtot a forrásban lévő levesbe öntünk, közben kevergetjük.

Négy-hat szem barackot beleturmixolunk, a maradék barackot apró kockákra vágva a levesbe tesszük. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható, tálaláskor tejszínhabbal és szeletelt mandulával díszíthetjük. Babának kilenc-tíz hónapos kortól adjuk.