Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezt teszi a babával való együttalvás az agyaddal

2016. november 8.

Forrás: babaszoba.hu

Számtalan módon befolyásolja az életedet az együttalvás: kevésbé stresszes vele az altatás, extra, meghitt időt tölthetsz a kisbabáddal, sőt, talán még egy nagyobb méretű ágyat is köszönhetsz neki.

Az együttalvás hasznos az agy számára is


Amit viszont eddig talán nem tudtál, az az, hogy az együttalvás nagyszerű hatással van az agyadra is.
Szülőként tisztában vagy azzal, mire van szüksége a gyermekednek. A Notre Dame-i Egyetem alváslaboratóriumának vizsgálatai szerint az agyad az éjszakai órákban is a babád "szolgálatában áll". Ha együtt alszotok, sokkal jobban érzékeled a gyermeked igényeit, jelzéseit, mint ha külön hajtjátok álomra a fejeteket. Ha bármilyen probléma adódna a gyermekeddel alvás közben (pl. nehéz légzés),azonnal tudsz reagálni.
De ez még nem minden. Ha együtt alszol a kisbabáddal, többet alhatsz, mintha külön szobában töltenétek az éjszakát. S ha már csak egy hajszálnyival kipihentebb lehet az ember, az nagy ajándék. Ha nem küzdesz alváshiánnyal, kevesebb jut ki a stresszből, a szorongásból, a hangulatingadozásból.
Az együttalvás nem minden családban működik, s persze nem kötelező. De ha neked is ez az alvásforma a szimpatikus, akkor használd ki minél tovább ezt az időszakot, mert nemcsak jobban teljesít az agyad, de megúszod majd az esti csatározásokat a lefekvés körül, kevesebbszer kell felébredned éjszaka, és a stressz szinted is csökken majd.
Ha az együttalvás bevált, élj vele! Mert a kipihent agy jobban tudja érzékelni a baba igényeit, legyen akár nappal, akár éjszaka.
A cikk forrása itt.

Hozzászólások

Milyen lehet a boldogság illata? (X)

Lépj hátra és lazulj el a Lenor segítségével!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések