Baba

Ezért nem baj, ha rendetlen a lakásod

"Két kisgyerekem és két kutyám van. Egy óránál tovább nem tudom tisztán tartani a lakást, bármit is csinálok" - meséli egy édesanya. Ismerős, ugye?
2016. November 30.

Egy kicsit rendetlenség van? Nem számít!

Látogatókat vársz, de nincs makulátlan rend? Ne aggódj! Az anyák lelkük mélyén még örülni is fognak, hogy te sem vagy tökéletes. Itt egy vallomás Laura Harristől, a népszerű bloggertől és anyukától.

“Elnézést kérek a rendetlenség miatt”

Még be sem léptem a barátom házába, de már csordultig tele volt hálával a szívem, mert bevállalta, hogy figyel a gyermekeimre, amíg dolgozok. Hálás voltam, mert végre volt egy olyan egy méternél magasabb ember is a környezetemben, akihez hozzászólhattam. És hálás voltam, mert az ő gyermekei megosztották az idejüket és a saját játékaikat az én gyermekeimmel. Nincs az a rendetlenség, ami változtatni tudott volna a hálámon.

Odabent, a házban azt éreztem, hogy egy belső kör tagja vagyok. Hogy az ő rendetlen háza az én rendetlen házam. Azok az emberek állnak hozzám a legközelebb, akik az összes oldalamat ismerik, azt, amikor kócos a hajam, amikor piszkosak az edények, amikor vetetlen az ágy.

Ha őszinte vagyok, a büszkeségem áll mások és közém. Emiatt tartok távolságot másokkal néha, félek, hogy elítélnek a rendetlen ház miatt, vagy azért, mert még mindig a terhesség alatt hordott kényelmes ruháimat viselem. Tudom, hogy ez butaság, de ez az igazság.

Ha egy másik anya megengedi, hogy lássam, ő sem tökéletes, ha látom, hogy rendetlen az ő háza is, az megnyugtat engem. Mélységesen tisztelem és csodálom az ilyen anyákat. Szóval ha esetleg te is látogatókat fogadsz, gondolj erre. Most épp rendetlenség van körülötted, ez egy ilyen szakasza az életednek. Bízz a barátaidban. Valószínűleg ők is épp azt érzik, amit te. Úgyhogy engedd csak be őket bátran! Nem fognak megvetni a rendetlenségért.

Az eredeti cikk itt látható.

Kapcsolódó cikkeink takarítás témában: