Baba

Elintézik a szülők helyett a hivatali dolgokat és papírmunkát

Tudta, hogy létezik egy speciális szolgáltatás, amely akár ajándékba is adható? A lényege, hogy míg az édesanya készül a szülésre, szül, vagy kisbabájával van, mindent elintéznek helyette: kiderítik az ügymenetet, beszerzik az iratokat, sorban állnak.
2009. November 13.

A tökéletes ajándék!

A várandós édesanya a szüléshez közeledve nem feltétlenül vágyik arra, hogy szélmalomharcot vívjon ügyintézőkkel, papírokat szerezzen be, időpontokhoz alkalmazkodjon.

És szülés után sem lesz más a helyzet, az új gyermekkel bővülő családnak egyvalamije biztosan nincs: felesleges ideje. Pedig vannak kötelezettségek, papírmunkák, amelyeket muszáj elvégezni ahhoz, hogy az édesanya megkapja az államtól járó juttatásait, illetve hogy a gyermek papírjai rendben legyenek.

Sokaktól fog a család hasznos holmikat kapni, de az nem valószínű, hogy bárki azt ajánlaná fel, hogy majd ő profin elintézi a papírmunkát, hogy ne kelljen egyik hivatalból a másikba járkálnia a szülőknek. Azonban van egy szolgáltatás, amely ajándékba adható, és épp az a lényege, hogy ezeket a terheket leveszi a szülők válláról!

Elintézzük.hu – mit intéznek el?

Például a TGYÁs-t, az anyasági támogatást, családi pótlék igénylését. Az elintezzuk.hu gárdája elküldi emailben, hogy milyen papírok kellenek, segítenek ezeket összeszedni, utánanéznek, ha hiányzik valami, és végül elintézik.

Elintézik a szülők helyett a hivatali dolgokat és papírmunkát

Ugyanígy a kisbabával kapcsolatos ügyintézést is vállalják: beszerzik az anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát, TAJ kártyát. Akár összes feladattal is megbirkóznak, de lehetőség van arra is, hogy csak egy-egy feladatot bízzanak a cégre.

Sok ifjú szülő nem tudja, milyen jogosultságai vannak, illetve ezek hogyan intézhetők el, főleg, ha kisebb cégtől vagy vállalkozóként mennek szülési szabadságra – ilyenkor előfordulhat, hogy nehezebben jutnak a pénzükhöz. Több iratot kell beszerezni és kitölteni – és még így is előfordulhat, hogy egy elfelejtett melléklet miatt kell ismét felkeresni a hivatalt.

Legalább 5-10-15 óra ügyintézést és utánajárást takarít meg a szülő, ha mindezt az elintezzuk.hu-ra bízza.

Eddig már több mint 500 alkalommal végezték el ezeket az ügyintézéseket a szülők helyett.

– A visszajelzések pozitívak, egy elrontott esetünk sem volt! – mondta Győri Eszter, az elintézzük.hu munkatársa, aki azt is elmondta, hogy azt tapasztalták: ügyintézések után sokszor újabb feladatokkal is megbízzák őket a hálás ügyfelek…

Határozottan – de kedvesen!

Már a kommunikáció is problémás? Valamelyik szülő folyton kifut az időből? Halogatják az ügyintézés megkezdését? Ezekkel a problémákkal is megbirkózik a cég. Valóban előfordul, hogy az ügyfél “ül” a papírokon, ilyenkor udvariasan, de határozottan kérik az együttműködést – ezt később a papírok átadásakor meg szokták köszönni az ügyfelek. Az is kényelmessé teszi a dolgot, hogy a megbízási és egyéb papírokkal szükség szerint házhoz is mennek.

Nem ismernek lehetetlent!

Míg a legtöbb eset viszonylag egyszerű, és csak megfelelő ismeretet, időt és sorban állást igényel, addig bizony akadnak olyan különleges ügyek, amelyeket “földi halandó” csak nagy nehézségek árán tudna elintézni – ha egyáltalán sikerülne neki. Győri Eszter hozott is rá példát.

“Egy nagyon kedves ügyfelünk szeretett volna újraházasodni, de ehhez szüksége volt a régi válási végzésre, amit viszont csak ott lehet kiváltani, ahol maga a válás történt. Erre viszont ő egyáltalán nem emlékezett, de nem csak a helyre, az időpontra sem, csak annyira, hogy nagyon hideg volt, és a válás közben hallotta, hogy egy vonat ment el az épület mellett.

Kinyomoztuk, térkép segítségével (merre lehet vonatsín bíróság mellett), és néhány próbálkozás után kiderült, melyik a megfelelő hely, kiváltottuk a megfelelő igazolásokat, így rajtunk már nem múlott az új frigy sikere.”

Elintézik a szülők helyett a hivatali dolgokat és papírmunkát

“De volt már olyan anyukánk is, akinek az újszülött babájának papírjait intézve derült ki, hogy mivel ő többször házasodott, de mindannyiszor külföldön, és a papírjait nem honosíttatta, így egyszer több férje volt a magyar közigazgatás szerint, de éppen most egy sincs. Az elsőtől később választották el, mint a másodiktól, a harmadikat pedig még nem jelezték a magyar anyakönyvi hivatalnak, így a picinek az ő nevére kellett volna kerülni, ha gyorsan nem segítünk rendet tenni ebben a jogi kalamajkában. Ezt is elintéztük.”

De nem csak papírmunkát lehet rábízni az elintezzuk.hu-ra! Ha az édesapa szeretne virágcsokrot az édesanya szobájába, de közben ő maga is ott ül az újdonsült anyuka mellett és csodálja a kisbabájukat, akkor az elintézzük.hu azt is elintézi, mint ahogy a homeopátiás szerek vagy babaápoláshoz való holmik beszerzését és beszállítását a kórházba.

De hazatérve is vannak helyzetek, amikor helyt áll a cég: ha nincs, aki gyorsan segítsen, amikor elfogyott a pelenka, nincs, aki kiváltson egy gyógyszert, a postás csak értesítőt hagyott, a csomagért viszont senki nem tud elmenni munkaidőben, akkor az elintézzük.hu mindezt magára vállalja.

Csak szülőknek segít?

Nem! A cégnek csupán egyik tevékenységi köre a szülés körüli ügyintézés, ezen kívül is vállalnak mindenféle hivatalos ügyet.

Segítenek elvesztett iratokat pótolni, gépkocsi átírást intézni, közüzemi szolgáltatóktól papírokat beszerezni, ügyfélszolgálatokkal “birkózni”, bármit, ami meghatalmazással elintézhető, tehát nincs az ügyfél személyes megjelenéséhez kötve.

Összeállítottak például olyan (ajándék)csomagot is, amelynél az ügyfél dönti el, hogy mit szeretne. Csak a példa kedvéért, hogy nem lepődnek meg semmin: elviszik az elromlott telefon a szervizbe, visszaviszik a kikölcsönzött könyveket a könyvtárba és kifizetik a késedelmi díjat, megoldják, hogy végre minden közműszolgáltató a helyes címre küldje a csekkeket.

Elintézik a szülők helyett a hivatali dolgokat és papírmunkát

Aki igényli, annak havi vagy éves szolid általánydíjért saját ügyintézője (concierge-e) lehet. Rendeltethet színházjegyet, elhozathat ruhát a tisztítóból, vagy bármit, ami helyett inkább mást csinálna…

“Régi kedves ügyfelünket hirtelen meglátogatták külföldi üzleti partnerei, akiknek különleges ajándékot szeretett volna adni. Egy antikváriumban található könyvet szeretett volna, de sem a pontos címét, sem a fellelhetőségét nem tudta. Délelőtt telefonált nekünk azzal, hogy sürgős szüksége van az ajándék beszerzésére, de öt órára már ott vannak nála a vendégek. Kitartó internetes kereséssel és rengeteg telefonnal megtaláltuk a kívánt darabot, megvásároltuk, és az utolsó pillanatban, becsomagolva benyújtottuk neki az ajtón, a vendégek érkezése előtt.

Egy másik ügyfelünk már 3 éve nem tudott elmenni orvoshoz, mivel nem volt érvényes taj kártyája – ugyanakkor nem bírt eljutni az OEP-be. Kis kutatás után kiderült, hogy egy számot egyszerűen elütöttek a rendszerben, amit kijavíttattunk, és onnantól ismét boldogan, biztosítottként tudott közlekedni a világban” – mondta Győri Eszter, és én már elhiszem neki, hogy bármit kérek, elintézi.

Forrás: HáziPatika.com