Baba

Díszmadarak és Holle anyó vár ezen a szép októberi héten

A legfontosabb, hogy a Kismama-klubon találkozzunk, de azért a többi program se kutya!
2011. Október 07.

Jómadarak és díszmadarak

2011. október 7. és 9. között a Pannónia Nemzetközi Díszmadár-kiállítás és Dísznövényvásáron immár kilencedik alkalommal gyűlnek össze a magyar és a környező országok madarászai, hogy a nemzetközi hírű zsűri előtt megmérettessék kedvenceiket.

Ezen az októberi hétvégén ezernél is több papagáj, kakadu, ara és egzotikus madár verseng az egyesület által kiírt kupákért. Látogatóink a természet állatcsodái mellett a Dísznövény-kiállítás és -vásár nyújtotta üde zöld színkavalkádot is megtekinthetik, sőt haza is vihetnek belőle!

Kismama-klub

Október nyolcadikán 10-től Kerekítő Tippentőt tart néptáncos színesítéssel Cseke-Marosi Eszter Tippentő foglalkozásvezető. Ölbeli játékok, mondókák hangtára: kerekito.huFél 11-től Nagy Sára logopédussal és Zentai Kata babajelnyelv-oktatóval beszélgetünk a korai beszédfejlődésről, a kommunikáció fejlődéséről és arról, hogy miben segít a babajelbeszéd. Házigazda: Sződy Judit pszichológus, nevelési tanácsadó, szoptatási tanácsadó IBCLC

Helyszín: Varázskert BabaMamaHáz Zuglói Gyermekközpont

Budapest XIV., Szugló u. 83–85.

Holle anyó búcsúztatja a vénasszonyok nyarát

A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék, és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon, és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból.Az árva lány története a kitartásról, a bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat…Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon október 9-én vasárnap.

Kézműveskedj a Ráday utcában!

Minden hétfőn délután 5-től 7-ig ingyenes kézműves-foglalkozás a Birs Bisztróban, Pesten, a Ráday utca 49-ben.

Agyagozás, füzet- és könyvkötés, rajz, festés, bőröv- és bőrpapucskészítés, makettezés, puzzle- és babakészítés. Ahogy írtuk: stressz ellen a legjobb!

Irány Franciaország!

Október 8-án, szombaton Franciaországba „utazhattok”. 10 órától kézműves-foglalkozás és Franciaország bemutatása játékos formában, 10.30-tól élő zenés meseelőadás lesz La Fontaine A tücsök és a hangya című meséjéből, az Esztrád Színház előadásában.

A színházi előadás után folytatjuk az ismerkedést Franciaország jellegzetességeivel. A meseelőadásra a belépőjegy ára: 700 Ft/fő, a többi eseményre a belépés díjtalan.

Október 12-én, szerdán 10-től Lázár Ervin A hétfejű tündér című művét mutatja be a Csepp Csoda Színház. „Mert nincs is olyan fiatal, akinek ne lenne szüksége a kritikátlan szeretetre.”