Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Biztonságos karácsony

2009. február 8.

Forrás: Kismama magazin

Első kisbabás karácsonyunkon új szempont is felmerül a készülődés közben: kis kúszó-mászónk biztonsága.

Rögzítés

A fát a törzsénél fogva kössük ki vékony, de erős damilszállal (a horgászfelszereléseknél kapható). A szobában száradó fa ugyanis könnyen kibillenhet a talpból, különösen, ha nemcsak csodálják a kíváncsi szemecskék, hanem érdeklődő kezecskék is kalandoznak a díszek, tűlevelek között.

Elhelyezés

Állítsuk sarokba, így egyik oldalról védve van. Asztalra állítva sem éri el a kis manó, de ne tegyünk alá lelógó terítőt, amit magára ránthat.

Tűzvédelem

A csillagszórókat szúrjuk almába, és a szabadban (teraszon) gyújtsuk meg, így nem kell aggódnunk a szikrák miatt, és a kellemetlen szag sem marad a szobában.

Elektromosság

Rejtsük szőnyeg alá az elektromos vezetékeket, csatlakozókat, biztosítsuk a dugaszoló aljzatokat. Ne feledkezzünk el a karácsonyi izzósorról se!

Járóka

Ha nagy vendégsereget várunk, kivételesen jó szolgálatot tehet a nappaliban felállított járóka: itt biztonságosabban szemlélheti kisbabánk az eseményeket, mint kézről kézre adogatva vagy a vendégek lába alatt kúszva.

Hozzászólások

Így aludhat jobban a baba

Ha a baba boldog és kiegyensúlyozott, az édesanyja is az - ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.

Biztonságos, pihentető éjszaka a babáddal? Rajtad is áll!

Tudtad, hogy az alvási környezet megfelelő kialakítása nagyban befolyásolhatja babád alvását, ezzel együtt pedig a te éjszakádat is? Hol és hogyan érdemes altatni, hogy mindenkinek komfortos legyen?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések