Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babakocsival buszozni kész kaland!Helyet kérek - írja a blogger

2013. december 5. | Frissítve: 2016. augusztus 23.

Forrás: HáziPatika.com

Kismamaként vagy kisgyermekes anyukaként igénybe venni a közösségi közlekedést: igazi kalandtúra. Olyan kihívás, amire talán csak a legbátrabbak vállalkoznak.

Nem egyszerű babakocsival buszozni


"Felszállunk, én keresem a helyet, mármint a babakocsinak. Mert az útban csak nem állhatunk! Ide még valahogy csak-csak sikerül magam beverekedni, aztán jön a neheze. Ha nem alszik a csemete, akkor ki akar jönni a kocsiból, van ugyan egy szék a 'babakocsi beálló' mellett, de az általában foglalt, és nem szokták átadni a helyet.
Túl messzire nem ülhetünk a kocsitól, mert néhány síkagyú még leszáll és magával viszi. Szóval győzködöm a gyereket, amíg tudom. Mivel fűtenek a villamoson, a gyerkőcöt le is kell kissé vetkőztetni, ami általában csak olaj a tűzre. Nekem szerencsém van, mert a Kisember mindezt jól tűri, és őt még elbűvöli a 'magától' nyitódó ajtó és az ajtó fölötti lámpák látványa" - írja blogjában Sorobzsu, aki szerint már az is nagy fegyvertény, hogy egyáltalán fel tudnak szállni egy-egy járműre.
"Ha elalszik, akkor jön a következő gond, hogy a szuperkönnyű babakocsi (muszáj volt venni egyet végül) háttámlája nem állítható, így 'lóg a feje', ahogy a nénik mondják és felelősségre vonnak, hogy miért nem csinálok valamit. Mondjuk leülnék vele, ha lenne hely. Megnyugtatom azokat, akik húzzák az orrukat emiatt átadni a helyüket, hogy ha hazaérek, akkor vagy felkel a gyerkőc és nyafog, hisztizik egész délután, vagy tovább alszik, de akkor meg a pelenka nem képes tartani a pisit, és ha felkel nem csak át kell öltöztetni, de még ágyat is kell húzni./
Azt is megtanultam, hogy a terhesség sem betegség, csak egy állapot, és szülés előtt két héttel, a fiatalok nagy része nem vette észre az állapotom - biztos nem látszott a kabát alatt-, gondolom, ezért nem kaptam helyet a villamoson és simán utaztam állva 20 percet. Bár a derekam majd leszakadt, és kibírtam, hogy ne pisiljem össze magam, végül is megvagyok" - olvasható a A Kisember, az Anya és a Többiek című blogban.
Neked milyen tapasztalataid vannak a közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Kedvesek és segítőkészek az emberek? Vagy megjegyzéseket tesznek? Esetleg észre sem veszik, hogy ott vagy közöttük?

Hozzászólások

Babakötvénnyel gyermekeink jövője kényelmesen előfinanszírozható

Amikor fiatalon családalapításra gondolunk, vagy először kerül szóba párunkkal a gyerekvállalás, ritkán jut eszünkbe, hogy a gyerekek milyen gyorsan felnőnek.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések