Baba

Baba-mama torna a jóga szellemében

Játék a babának és egy kis fizikai erőpróba, a mozgás örömének megtapasztalása az édesanya számára. Együtt erősödhettek, miközben formálódik a lelki kapcsolat is. "Minden mosoly, melyet küldesz, visszatér hozzád"
2011. Május 23.

A mozgássort jó szívvel ajánljuk a szülés utáni első időszakra, mindjárt a gyermekágy letelte után.

Lovagló póz

Gyakorlat: Felhúzott térddel hanyatt fekszel, a babát biztonságosan elhelyezed az öledben, majd megemeled csípődet, és apró ritmikus mozdulatokkal lovagoltatod. Ismételd 21 lélegzetvételen keresztül.

Mire jó? Játékos formában erősíted medence- és hátizmaidat. A gyerek mozgatásával pedig a comb- és karizmaidat is megdolgoztatod.

Babaröptető póz

Baba-mama torna a jóga szellemében

Gyakorlat: Felhúzott térddel hanyatt fekszel, lábszáradon a baba. Közben arcodhoz közelíted és megpuszilod. Ismétlésszám háromszor 12.

Mire jó? Megerőltetés nélkül mozgathatod meg hasizmaidat, a gyerek súlya pedig a hatékonyabb láberősítést segíti.

Macskapóz

Baba-mama torna a jóga szellemében

Gyakorlat: A baba fölött térdelsz, arcotok legyen egy magasságban, hogy lássátok egymást. Kilégzéskor domborítsd, belégzéskor homorítsd a hátad. Legalább 15-ször ismételd.

Mire jó? Ritmikus mozgásoddal magadra irányítod a baba figyelmét, miközben átmasszírozod a hátizmaidat, és oldod a gerincoszlop feszültségét.

Gyermekpóz

Baba-mama torna a jóga szellemében

Gyakorlat: A baba hanyatt fekszik a szőnyegen, te pedig térdeplő ülésben kinyújtott karokkal igyekszel túlnyúlni a baba fején. Tartsd ki 21 lélegzetvételen keresztül.

Mire jó? Ezzel a lazító, nyújtó gyakorlattal a szoptatás során gyakran fellépő hátfájást enyhítheted, a babát pedig megnyugtatja.

Lefelé néző kutya

Baba-mama torna a jóga szellemében

Gyakorlat: A baba fölött térdelsz, majd csípődet felemelve kezedet, lábadat egyszerre nyújtod. Első héten 10, a másodikon 21 lélegzetvételnyi ideig tartsd ki.

Mire jó? Ez a nehezebb gyakorlatok közé tartozó pozíció az egész testet megnyújtja, miközben kiválóan oldja a belső feszültséget.

Térdelő mérlegpóz

Baba-mama torna a jóga szellemében

Gyakorlat: A baba fölött térdelve ellentétes karodat, lábadat nyújtod. Tartsd ki 10 lélegzetvételnyi ideig, majd ugyanígy a másik oldalon. Ismételd ötször, a második héttől tízszer.

Mire jó? Tested aszimmetrikus megnyújtásával erősíted egyensúlyodat, izmaidat, és növeled az önbizalmadat.

Hogy könnyebben kövesd a gyakorlatokat, készítettünk a cikkről szép, A4-es lapra nyomatható változatot is!

Forrás: Kismama magazin