Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az első karácsony a babával? - 3 hasznos tipp

2011. december 9.

Forrás: babaszoba.hu

A legkisebbek még csak azt érzékelik az ünnepekből, hogy valami nem a szokásos módon zajlik. Ez egészen addig nem baj, amíg mindennapossá nem válik a káosz a családban.

A baba számára az a legfontosabb, hogy amikor éhes, megkapja a megszokott ennivalóját, és időt tudj rá szánni, mégpedig majdnem úgy, ahogy megszoktátok. Ebbe a sok testközelség is beletartozik! A legtöbb baba megelégszik ennyivel. Persze ha szigorú napirendhez, csöndes szobában alváshoz szoktattad, ne csodálkozz, hogy most teljesen összezavarodik a változásoktól. Íme néhány ötlet, hogy te se borulj ki, és a baba is a jó oldalát érezze annak, hogy ünnepelünk:

- Készíts adventi naptárt magadnak: minden napra írj fel legfeljebb egy, ünnepekkel kapcsolatos feladatot és valami pihentetőt is. Például sétáljatok a hóesésben, ringatózz a babával a hintaszékben, burkolózzatok meleg takaróba, és hallgassatok zenét, vagy merüljetek együtt citromfűolajos meleg fürdőbe. Figyeld meg, mit élvez legjobban, és azzal próbáld megnyugtatni.
- Ha vendégségbe mentek, akkor indultok haza, amikor szeretnétek. Ha ti fogadtok vendégeket, meg fogják érteni, hogy most a baba az első. Nyugodtan vonulj el, ha ez esik jól, de hordozókendőbe kötve a legtöbb pici élvezi a nyüzsgést. Nem minden baba szereti, ha számára ismeretlenek akarják kézbe venni, és rázendíthetnek, ha valaki hangosan lelkendezve közelít hozzájuk. Öleld magadhoz a picit, és hagyd, hogy eldugja az arcát. Kíváncsisága majd legyőzi félelmét, ha nem erőltetitek a közeledést.
- Te ismered a legjobban a kisbabádat, valószínűleg pontosan érzékeled, hol húzódnak a határai. Próbáld tiszteletben tartani! Ha ő nyugodt, te is lazítani tudsz picit!

Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

Legjobb cikkeink a témában

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések