Baba

Az Év Védőnője a kisváros kategóriában: Szakáll Ferencné Bodajkról

A szülők szavazatai alapján kisváros kategóriában ő nyerte el a Kismama magazin díját. Most egy apa szemével láthatjuk Bodajk védőnőjét.
2011. Szeptember 14.

„Amikor első gyerekünket, Szofit vártuk, mondták, hogy az anyuka és a baba lesz központban, az apukákat eléggé elhanyagolják. Az én Szofim úgy döntött, meglep minket, és a 36. hétre érkezett 2300 grammal és 48cm-rel! Mivel nagyon aluszékony volt, és nem akart enni, a fehérvári koraszülött-osztályra szállították! Védőnőnk folyamatosan s érdeklődött a gyerekünk felől. Két hét után tértek haza, amit már nagyon vártam. A védőnőnk rendszeresen látogatta a picit. Mindig megdicsért minket, hogy mennyire ügyesek vagyunk. Építkezés, munka, gyerek mellet jólesett a dicséret! Megkérdezett engem is, hogy érzem magam! Nem voltam kirekesztve, az újdonsült apa sorsa is érdekelte. Ami nagyon jól esett, mert rajta kívül senkinek nem jutott eszébe, hogy talán az apukának is új és furcsa a helyzet. Őt is meg kellene kérdezni, hogy hogyan éli meg az új jövevény érkezését! Sose felejtem el, amikor hozzám fordult:

– Hogyan ébresztitek fel Szofit a szoptatásra, hisz elég aluszékony?

– Hát mivel szereti a meleget és nagyon fázós, így csak kitakarjuk, és szépen felébred rá!

Most így öt év után is ezen nevetünk a védő nénivel.

Mindig azt mondja, olyan jó volt elnézni, hogy nem csináltunk problémát Szofi koraszülöttségéből .Örülök, hogy most már két kislány apukája vagyok. Mindig öröm, amikor az általa tartott baba-mama klubból mosolyogva, élményekkel telve térnek haza a lányok, és egymás szavába vágva énekelik el az új éneket, amit tanultak! Lassan már a harmadik polcot készítem a sok ajándéknak, melyeket a klubban kézzel készítenek nekünk! Ezúton szeretnék üzenni az újdonsült apukáknak, hogy az igazi védőnő, akinél az apa véleménye is számít, létezik és itt él Bodajkon!Fotó: Fábián Olga (1)

Forrás: Kismama magazin