Baba

A babák érzékeny bőre speciális ápolást igényel

A magyar bőrgyógyászok által leggyakrabban javasolt kozmetikai márka* tanácsai a babák érzékeny bőrének mindennapi ápolásához.
2016. Március 14.

*Cegedim, 2015. május-június. Magyarország, reprezentatív tanulmány bőrgyógyászok körében “A Melyik dermokozmetikai termék sorozatot (márkát) ajánlja leggyakrabban pácienseinek?” kérdésre adott válasz.

Kisgyermekes szülőként minden gondolatunk a baba egészsége, kényelme és boldogsága körül forog. A kisgyermek felhőtlen jókedvéhez pedig elengedhetetlen, hogy jól érezze magát a bőrében, ezért a megfelelő bőrápolási készítmények kiválasztása nagyon fontos. Természetesen mindenből csakis a legjobbat szánjuk babánknak, de sokszor nehéz eldönteni, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb választás. Különösen igaz ez, ha a picinek esetleg túlérzékeny, ekcémára vagy atópiára hajlamos a bőre.

A La Roche-Posay készítményeiben a francia La Roche-Posay termálvíz jótékony hatása és az érzékeny bőr szakértőinek tudása egyesül annak érdekében, hogy hatékonyan, de a lehető legkíméletesebb módon ápolják a babák érzékeny bőrét. Íme néhány tanács a megfelelő készítmények kiválasztásához:

A nyugodt éjszakák érdekében

A kisbabák viszkető, húzódó bőre miatti nyugtalan éjszakák elkerüléséhez próbálja ki a Lipikar Baume AP+ testápoló balzsamot, melyet kifejezetten az érzékeny, száraz és atópiára hajlamos bőrre fejlesztettek ki a bőrviszketés és az irritáció ellen. Egyedülálló La Roche-Posay termálvízzel és shea vajjal gazdagított összetétele azonnal megnyugtatja, táplálja és bársonyosan puhává varázsolja a baba bőrét. Óvja a bőrbarrier védelmi funkcióját, illetve segít megőrizni a bőrfelszín jótékony mikroflórájának egyensúlyát az atópiára hajlamos bőr nyugalmi állapotának meghosszabbításáért. Lágy, nem zsíros és nem ragadós textúráját a babák is szeretik, és már napi 1 alkalmazás is elegendő lehet a kívánt eredmény eléréséhez. Formulája illatanyag-, és parabénmentes, valamint bőrgyógyászati és gyermekorvosi felügyelet mellett tesztelt. A készítmény EP kártyára is megvásárolható.

A babák érzékeny bőre speciális ápolást igényel

Gyors segítség a sérült, kipirosodott, irritált bőrnek

Mikor babánk felfedező útra indul, a nagy kaland közepette könnyen megsértheti érzékeny bőrét, ami persze rögtön elrontja a csöppség kedvét. A Cicaplast Baume B5 bőrnyugtató és bőrápoló balzsam La Roche-Posay termálvízzel nyugtatja, ápolja és óvja a csecsemők, gyermekek és felnőttek irritált, sérült vagy napégett bőrét, így az egész család számára bőrápolási segítséget nyújt a hétköznapi apróbb balesetek okozta bőrirritációk megszüntetéséhez. A készítményben található panthenol intenzíven csillapítja a bőrön jelentkező kellemetlen érzéseket, míg a madecassoside felgyorsítja a bőrfelszín megújulását. Gazdag, ultrakomfortos textúrája védőtapaszként vonja be és táplálja a károsodott bőrt a test bármely pontján, akár az arcon és az ajkakon is. Alkalmazza napi 2x tiszta és száraz bőrre. Akár vastagabb rétegben is fel lehet vinni közvetlenül az érintett területre. Illatanyag- és parabénmentes formulája még az atópiára hajlamos bőrt is gyengéden ápolja.

A babák érzékeny bőre speciális ápolást igényel

Kíméletes bőrtisztítás csecsemőkortól felnőttkorig

A viszkető, atópiára hajlamos bőr megfelelő tisztítása a babáknál kiemelten fontos feladat, de figyelni kell rá, hogy a használt készítmény nehogy rontson a helyzeten, és tovább szárítsa, irritálja az érzékeny bőrt. A Lipikar tisztálkodó készítmények formulája semleges pH-értékű, nagyon kíméletes, illatanyag-, szappan-, és parabénmentes, bőrgyógyászati és gyermekorvosi felügyelet mellett tesztelt. La Roche-Posay termálvízzel nyugtatják, illetve ápolják a bőrt. A Lipikar Syndet krémtusfürdőt kifejezetten a száraz, érzékeny és irritált, atópiára hajlamos bőrre alkották meg, amely extra kíméletességet igényel. Óvja a bőrt a kemény víz hatásaival szemben, és segít a kiszáradt bőr okozta kellemetlen, húzódó érzet elkerülésében. Amennyiben a baba vagy kisgyermek bőre nem húzódik és viszket, de kíméletes tisztításra van szüksége, próbálja ki a Lipikar Gel Lavant lágy bőrnyugtató tusfürdő gélt, amely bármilyen típusú érzékeny bőrre alkalmas, és akár a csecsemők fejbőrének tisztítására is használható. Mindkét készítményt használhatja az egész család is.

A babák érzékeny bőre speciális ápolást igényel

Az extra tipp: La Roche-Posay termálvíz

Tudta, hogy a 100%-ban tiszta és eredeti, antioxidáns szelénben gazdag termálvíz mindennapi használatra, praktikus és könnyen használható spray kiszerelésben is elérhető az egész család számára? Bármilyen típusú érzékeny bőrre ajánlott a bőr azonnali nyugtatása, a bőrviszketés és irritáció enyhítése, illetve a szabadgyökök megkötése érdekében. Hatékonyan csökkenti a bőrpírt és a duzzanatokat, hidratálttá és puhává varázsolja a bőrt.

A babák érzékeny bőre speciális ápolást igényel

További információ: www.larocheposay.hu