Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A 6-9 hónapos baba fejlődése - Gyakorlatok, amivel segíthetedTanácsok 6-9 hónapos kisbabák számára

2017. január 18.

Forrás: babaszoba.hu

Fejleszd játékosan a kisbabád mozgását! Az alábbi egyszerű és szórakoztató gyakorlatok segítik a 6-9 hónapos kisbabák fizikai fejlődését.

Sok időt töltsetek el a padlón


A parents.com olyan hasznos tanácsokat gyűjtött össze, melyek játékosan segítik a 6-9 hónapos babák fejlődését. Próbáljátok ki a gyakorlatokat ti is!

Játékra fel! (vagyis inkább le)

Játsszatok lés beszélj hozzá sokat! Mondj el neki mindent a játékokról, a színükről, formájukról, arról, hogy melyik mire való. Gurítsd oda a labdát neki, majd mutasd meg, ő hogy tudja visszagurítani neked.

Legyél a mászókája

Feküdj le a földre és engedd, hogy a babád rád másszon, vagy keresztül másszon rajtad. Legyél a támasza, beléd kapaszkodva lehet, megpróbál majd fel is állni.

Tornázzatok együtt

Próbáljátok ki a baba-mama jógát. Elmehettek egy helyi klubba is baba-mama tornára, de a neten is számtalan gyakorlatot találsz, amit otthon is kipróbálhattok.

Eljött a formabedobók ideje

Persze még sokáig segítségre lesz szüksége, hogy rájöjjön, melyik formát melyik nyílásba kell dobni, de itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a remek fejlesztő játékot. Akár saját kezűleg is készíthetsz formabedobó játékot: vágj egy kör alakú lyukat egy kiürült nedves törlőkendős doboz tetejére, majd engedd, hogy beledobálja az üdítős palackok kupakját. Ha végzett, nyissátok fel a dobozt és kezdjétek elölről.

Tegyél elé játékokat a földre

Ha már tud mászni a babád, tegyél elé a földre játékokat, amikért el kell másznia.

Engedd, hogy zajongjon

Adj neki zajkeltő eszközöket, fazekat, serpenyőt, fakanalat vagy bébihangszereket. Minden kisbaba imádja, ha fakanállal csapkodhatja a konyhai eszközöket. Szeretnek zajt kelteni, közben pedig megtanulják az ok-okozati összefüggéseket is.

Hozzászólások

Így aludhat jobban a baba

Ha a baba boldog és kiegyensúlyozott, az édesanyja is az - ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.

Biztonságos, pihentető éjszaka a babáddal? Rajtad is áll!

Tudtad, hogy az alvási környezet megfelelő kialakítása nagyban befolyásolhatja babád alvását, ezzel együtt pedig a te éjszakádat is? Hol és hogyan érdemes altatni, hogy mindenkinek komfortos legyen?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések